Risotto, Risotto, Risotto

Risotto, Risotto, Risotto
Risotto, Risotto, Risotto to bezglutenowe przystawka. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 33 minuty. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz sól koszerną, ser parmigiano-reggiano, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Risotto z krewetkami i przegrzebkami-Risotto aux langustines, Cresson et Coquille St Jacques, Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp), oraz Risotto bezglutenowe: risotto szafranowe z winem lub bez.

Instrukcje

1
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w rondlu 3-quart (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Podgrzej głęboką patelnię 10-calową na średnim ogniu. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła z oliwą z oliwek; gotować do rozpuszczenia masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj cebulę i grzyby; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodaj ryż; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać sherry; gotować przez 30 sekund, aż płyn prawie się wchłonie, ciągle mieszając. Wymieszać 1 szklankę bulionu; gotować 5 minut lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
5
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 14 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
6
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałą 1 łyżkę masła, 1/4 szklanki sera i pozostałe składniki. Przykryć i odstawić 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
7
Posypać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
8
Podawać natychmiast.
9
Risotto pomidorowo-bazyliowe: pomiń grzyby, sherry, tymianek i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Dodaj 1/4 szklanki białego wina do smażonej cebuli, gotowanie zgodnie z powyższym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
11
Dodać bulion i gotować zgodnie z zaleceniami powyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
12
Zdjąć z ognia; wymieszać 1 szklankę posiekanych odsączonych pomidorów San Marzano, 1/2 szklanki startego świeżego sera Parmigiano-Reggiano, 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii i pieprzu. Przykryć i odstawić na 2 minuty przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
13
Serwuje 4 (wielkość porcji: około 1 szklanki) kalorie 364; tłuszcz 1g (sat 6g, mono 4G, Poli 9g); białko 2G; węglowodany 4G; błonnik 4G; CHOL 23MG; żelazo 7MG; sód 683mg; CALC 170MG
14
Wiosenne Risotto warzywne: pomiń grzyby i sherry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
15
Dodaj 1/2 szklanki białego wina do smażonej cebuli, gotowanie zgodnie z powyższym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
16
Dodać bulion i gotować zgodnie z powyższymi wskazówkami, dodając 1 szklankę pokrojonych szparagów i 3/4 szklanki mrożonego drobnego zielonego groszku, rozmrożonego, przed dodaniem Ost. 1/2 szklanki bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Zielony GroszekZielony Groszek
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
17
Wyjąć z ognia; wymieszać w 1/3 szklanki startego świeżego sera Parmigiano-Reggiano, tymianku, pieprzu i soli. Przykryć i odstawić 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
18
Serwuje 4 (wielkość porcji: 1 filiżanka) kalorie 366; tłuszcz 2g (sat 6g, mono 4g, Poli 1G); białko 5G; węglowodany 2G; błonnik 5G; CHOL 21MG; żelazo 5mg; sód 595mg; CALC 125mg
TrudnośćTwardy
Gotowe W33 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn