Risotto, Risotto, Risotto
Risotto, Risotto, Risotto to bezglutenowe przystawka. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 33 minuty. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz sól koszerną, ser parmigiano-reggiano, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Risotto z krewetkami i przegrzebkami-Risotto aux langustines, Cresson et Coquille St Jacques, Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp), oraz Risotto bezglutenowe: risotto szafranowe z winem lub bez.
Instrukcje
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w rondlu 3-quart (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Podgrzej głęboką patelnię 10-calową na średnim ogniu. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła z oliwą z oliwek; gotować do rozpuszczenia masła.
Dodaj cebulę i grzyby; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Dodaj ryż; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać sherry; gotować przez 30 sekund, aż płyn prawie się wchłonie, ciągle mieszając. Wymieszać 1 szklankę bulionu; gotować 5 minut lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 14 minut).
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałą 1 łyżkę masła, 1/4 szklanki sera i pozostałe składniki. Przykryć i odstawić 2 minuty.
Posypać pozostałym serem.
Risotto pomidorowo-bazyliowe: pomiń grzyby, sherry, tymianek i sól.
Dodaj 1/4 szklanki białego wina do smażonej cebuli, gotowanie zgodnie z powyższym.
Dodać bulion i gotować zgodnie z zaleceniami powyżej.
Zdjąć z ognia; wymieszać 1 szklankę posiekanych odsączonych pomidorów San Marzano, 1/2 szklanki startego świeżego sera Parmigiano-Reggiano, 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii i pieprzu. Przykryć i odstawić na 2 minuty przed podaniem.
Serwuje 4 (wielkość porcji: około 1 szklanki) kalorie 364; tłuszcz 1g (sat 6g, mono 4G, Poli 9g); białko 2G; węglowodany 4G; błonnik 4G; CHOL 23MG; żelazo 7MG; sód 683mg; CALC 170MG
Wiosenne Risotto warzywne: pomiń grzyby i sherry.
Dodaj 1/2 szklanki białego wina do smażonej cebuli, gotowanie zgodnie z powyższym.
Dodać bulion i gotować zgodnie z powyższymi wskazówkami, dodając 1 szklankę pokrojonych szparagów i 3/4 szklanki mrożonego drobnego zielonego groszku, rozmrożonego, przed dodaniem Ost. 1/2 szklanki bulionu.
Wyjąć z ognia; wymieszać w 1/3 szklanki startego świeżego sera Parmigiano-Reggiano, tymianku, pieprzu i soli. Przykryć i odstawić 2 minuty.
Serwuje 4 (wielkość porcji: 1 filiżanka) kalorie 366; tłuszcz 2g (sat 6g, mono 4g, Poli 1G); białko 5G; węglowodany 2G; błonnik 5G; CHOL 21MG; żelazo 5mg; sód 595mg; CALC 125mg