Risotto Primavera

Risotto Primavera
Risotto Primavera może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 439 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.36 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka ryżu arborio, ser Pecorino romano, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Risotto Primavera, Risotto Primavera, oraz Risotto Primavera.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wrzucić 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek,1/8 łyżeczki soli i pomidory na pergaminowej galaretce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Piec w temperaturze 400 przez 15 minut lub aż pomidory pękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Podgrzać 3 1/4 szklanki wody i bulionu w rondlu na średnim ogniu (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Podgrzać Pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 5 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać ryż; gotować 1 minutę. Wymieszać ocet; gotować 30 sekund lub do momentu wchłonięcia płynu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
RyżRyż
8
Dodaj mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
9
Dodać groszek i szparagi na patelnię z ostatniej 1/2 szklanki mieszanki bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
BulionBulion
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Zdjąć z ognia; zetrzeć 1 uncję sera. Wymieszaj starty ser, pozostałe 3/8 łyżeczki soli i sok. Łyżka około 1 3/4 filiżanki risotto do każdej z 4 misek; top równomiernie z pomidorami. Na każdej porcji równomiernie ogolić pozostały ser; posypać pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SerSer
PieprzPieprz
SokSok
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn