Risotto jęczmienne z bakłażanem i pomidorami

Risotto jęczmienne z bakłażanem i pomidorami
Przepis jęczmień Risotto z bakłażanem i pomidorami może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Na 4,16 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 478 kalorii, 13g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pieprz, bakłażan, orzeszki piniowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Risotto Jęczmienne Z Bakłażanem I Pomidorami, Risotto Jęczmienne, oraz Risotto jęczmienne z koprem włoskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połączyć bakłażan, pomidory, 2 łyżki oleju i 1/4 łyżeczki pieprzu w misce; wrzucić do herbu. Ułóż mieszaninę w jednej warstwie na patelni z galaretką.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
PieprzPieprz
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
3
Piec w 400 przez 20 minut lub aż pomidory zaczną się zapadać, a bakłażan będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Połączyć bulion i 2 szklanki wody w średnim rondlu; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Rozgrzać pozostały 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 4 minuty lub aż cebula zacznie brązowieć. Wymieszać z jęczmieniem i czosnkiem; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj wino; gotuj 1 minutę lub aż płyn prawie wyparuje, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
8
Dodaj 1 szklankę mieszaniny bulionu na patelnię; doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Gotować 5 minut lub do momentu prawie wchłonięcia płynu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj pozostałą mieszaninę bulionu, 1 szklankę na raz, stale mieszając, aż każda porcja mieszaniny bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 40 minut). Delikatnie wymieszać mieszaninę bakłażana, pozostając 1/4 łyżeczki pieprzu i soli. Top z serem, bazylią i orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SerSer
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
BulionBulion
OrzechyOrzechy
SólSól
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn