Rieska (Fiński Chleb Żytni)
Przepis Rieska (Fiński chleb żytni) jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników skandynawskiej kuchni. Ten przepis służy 8. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 70 fanów. Jeśli masz mąkę uniwersalną, mąkę żytnią mieloną, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Naleśnik Fiński dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
W misce robota kuchennego połączyć mąkę żytnią, mąkę, proszek do pieczenia i sól i puls pięć razy połączyć.
Dodać masło i pulsować, aż będzie wielkość grochu, o kolejne 5 impulsów.
Dodaj maślankę i pulsuj, aż ciasto połączy się w kulkę.
Kształt ciasta na 8-calową okrągłą.
Piec do brązowego, o 40 protokół.