Ricotta Gnocchi z prostym sosem pomidorowym

Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne? Ricotta Gnocchi z prostym sosem pomidorowym może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.48 za porcję. Jedna porcja zawiera 603 kalorie, 16G białka, oraz 56 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka żółtek, gałki muszkatołowej, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ricotta Gnocchi z sosem pomidorowym, Ricotta Gnocchi w sosie pomidorowym, oraz Ziołowe Ricotta Gnocchi Z Szybkim Sosem Pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować gnocchi, delikatnie wymieszać ser, żółtka, sól i gałkę muszkatołową w dużej misce, aż do wymieszania.
Używając rąk, stopniowo złóż mąkę do mieszanki sera. Możesz potrzebować mniej lub więcej mąki, w zależności od tego, jak dobrze ser został odsączony. Wyrobić ciasto, aż uformuje się luźna kulka. Wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść raz lub dwa razy. Podziel ciasto na 4 kawałki i zwiń każdą z nich w długą linę o średnicy około 3/4 cala. Lekko odkurz każdą linę mąką, aby zapobiec przyklejeniu podczas cięcia ich w gnocchi.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i lekko odkurzyć mąką.
Wytnij liny na kawałki o długości 3/4 cala i przenieś każdy kawałek na blachę do pieczenia.
Możesz pozostawić gnocchi w tych kawałkach lub pójść o krok dalej, tocząc każdy kawałek w kulkę. Użyj kciuka, tylnej części widelca lub małego wiosła gnocchi, aby wykonać rowki po 1 stronie kulek i małe wcięcie po drugiej stronie.
Przenieść gnocchi do blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce, odkryte, do 24 godzin. (Nie pokrywaj wilgotną szmatką lub gnocchi zmięknie.) Po wyschnięciu gnocchi przez 24 godziny w lodówce można je przenieść do sztywnego plastikowego pojemnika i zamrozić na okres do 1 tygodnia.
Pozwól im rozmrozić przed gotowaniem.
Napełnij duży rondel lekko osoloną wodą i zagotuj na dużym ogniu. Delikatnie upuść gnocchi do wody i gotuj przez około 2 minuty, lub aż gnocchi wypłynie na powierzchnię. Gdy to zrobią, gotować przez 1 minutę dłużej, a następnie odcedzić, rezerwując około 1/4 szklanki wody makaronu.
Aby przygotować sos pomidorowy, podgrzej pomidory na średnim ogniu. Cienkie lub poluzować z odrobiną wody makaronu. Wymieszaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek i masła, aż masło zostanie włączone. Wrzucić gnocchi z sosem pomidorowym. Natkę pietruszki wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podzielić gnocchi pomiędzy 4 talerze i skropić oliwą z oliwek.
Aby odsączyć ser ricotta, owinąć go w podwójną grubość gazy i zawiesić kulkę gazy nad miską lub umieścić owinięty ser w sitku o drobnych oczkach lub chinois spoczął na krawędzi miski. Przechowywać w lodówce na noc, aby dać serwatkę (płyn) czas do odsączenia z sera do miski. Odrzuć serwatkę. Ser będzie dość suchy.Mąka do pizzy 00 tipo użyta w tym przepisie to włoska mąka odpowiednia do pizzy i makaronu. (Nie zastępuj mąki z ciasta 00 tipo!) Liczba zer odnosi się do tego, jak drobno zmielona jest mąka, przy czym jedno zero oznacza, że mąka jest mniej drobno zmielona niż mąka z podwójnym zerem.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Był również czterokrotnie nominowany do Nagrody Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni na Środkowym Zachodzie, zdobywając nagrodę w 200
Tru, która otworzyła swoje podwoje w maju 1999 roku, została nominowana do Nagrody Jamesa Bearda w 2000 roku dla najlepszej nowej restauracji i uznana za jedną z 50 najlepszych restauracji na świecie przez Condé Nast Traveler. Tramonto jest współautorem, wraz ze swoim partnerem Gale Gand, amerykańskich jaj Brasserie i Butter Sugar Flour.Mary Goodbody jest znaną w kraju pisarką i redaktorką żywności, która pracowała nad ponad czterdziestoma pięcioma książkami. Jej ostatnie tytuły to Williams-Sonoma Kitchen Companion, the garden Entertainment Cookbook i Back To The Table. Jest redaktorką kwartalnika IACP Food Forum, była pierwszą redaktorką naczelną magazynu Cooks, a także redaktorem naczelnym magazynu Chocolatier i magazynu Pastry Art & Design. Tim Turner jest uznanym w kraju fotografem kulinarnym i stołowym. Jest dwukrotnym zdobywcą nagrody Jamesa Bearda za najlepszą fotografię kulinarną, ostatnio w 200
Jego wcześniejsze projekty to: przepisy Charliego Trottera, mięso i dziczyzna Charliego Trottera, zajazd w Little Washington, Norman 's New World Cuisine (autorstwa Normana Van Akena), Kuchnia Jacques' a Pepina i Amerykańska Brasserie.