Ricotta & szpinak filo bites
Ricotta & szpinak filo bites to lacto ovo vegetarian hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 60 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 63 kalorie. 118 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 18 minut. Udaj się do sklepu i odebrać ciasto filo, dymka, szpinak, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Szpinak Ricotta Bites, Szpinak i pekan Filo Mini-tarty, oraz Placek z dyni i szpinakiem.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Linia dwie blachy do pieczenia z pergaminem do pieczenia.
Rozgrzać olej na patelni, a następnie gotować dymkę przez 1-2 min, aż zmięknie.
Dodaj szpinak i gotuj przez kilka minut, aż jakakolwiek ciecz wyparuje.
Pokroić fetę na sucho papierem kuchennym, a następnie drobno pokruszyć w dużej misce.
Dodać ricottę, koperek i doprawić pieprzem. Smak, a następnie dodać trochę soli w razie potrzeby.
Dodać jajka i mieszankę szpinaku, a następnie dobrze wymieszać.
Rozłóż filo i pokrój na trzy części wzdłuż, przecinając wszystkie arkusze jednocześnie. Wyjmij 3 arkusze i owinąć szczelnie resztę, aby zapobiec ich wyschnięciu.
3 paski posmarować lekko roztopionym masłem. Złóż na pół wzdłuż, aby były w połowie długości, a następnie ponownie posmaruj masłem.
Umieść 1 łyżeczkę mieszanki na końcu każdego paska, złóż trochę ciasta na nadzienie, a następnie złóż na krawędziach. Luźno toczyć, tworząc cygaro.
Umieścić na blasze do pieczenia, trochę od siebie, a następnie zakończyć, co resztę. Może być zamrożony w dużym plastikowym pojemniku na okres do 3 miesięcy.
Blaty posmarować masłem, a następnie piec przez 15-18 minut, aż lekko złocisty i chrupiący.