Rick Bayless ' s Bacon and Tomato Guacamole
Przepis Rick Bayless boczek i pomidor Guacamole jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 2,92 zł za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, która serwuje 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 666 kalorii. Przepis ten zachwycił 1389 osób. Mieszanka średnio grubego boczku, kolendry, średnio duże okrągłe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest super. Spróbuj Meksykańska Sałatka Z Kurczakiem Ricka Baylessa Z Guacamole I Świeżą Rzymską, Horchata (adaptacja: Rick Bayless), oraz Dip Queso z tequilą Rick Bayless dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym (10-calowy) patelnia, gotować plastry boczku w jednej warstwie na średnim ogniu, obracając je od czasu do czasu, aż chrupiące i rumiane, o 10 protokół.
Osuszyć na papierowych ręcznikach, następnie grubo pokruszyć.
Pokroić wokół każdego awokado, od łodygi do końca kwiatu iz powrotem, a następnie przekręcić dwie połówki od siebie. Usunąć dół. Miąższ wyjąć ze skóry do dużej miski. Za pomocą staromodnego masher ziemniaków lub duży widelec lub łyżka, rozgnieść awokado do grubego puree.
Cebulę wrzucić do małego sitka i spłukać pod zimną wodą. Strząsnąć nadmiar wody i przenieść do miski, wraz z chipotle chiles, pomidory, kolendra (zapisać się trochę do dekoracji, jeśli chcesz) i o 2/3 boczku. Delikatnie wymieszać, aby połączyć wszystkie składniki. Smak i doprawić solą, zwykle około 1/2 łyżeczki, i wystarczająco dużo soku z limonki, aby dodać trochę blasku.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.