Resztki Lodów Panettone
Resztki lodów Panettone mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 2813 kalorii, 35g białka, oraz 265 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 1 i kosztuje 4,91 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jeśli masz żółtka jaj, cukier, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ajerkoniak-Ciasto Lodowe Panettone, Tosty Panettone z pomarańczowym kremem Mascarpone, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 121° i ułóż kawałki panettone na pół arkusza patelni w jednej warstwie. Tosty, aż kawałki staną się złotobrązowe, 10 do 20 minut. (Miej na nich oko.)
W dużym rondlu na średnim ogniu, doprowadzić śmietanę i mleko na wolnym ogniu. Wymieszać w tosty panettone kawałki, przykryć, i niech strome na 1 godzinę.
Wlać chleb i mieszaninę mleczną przez drobny sitko siatkowe, naciskając na chleb drewnianą łyżką lub łopatką, aby wycisnąć jak najwięcej płynu. Odmierz 2 szklanki nabiału podawanego panettone, a resztę zachowaj do innego użycia.
W czystym rondlu z grubym dnem żółtka ubić z cukrem, aż do bardzo dobrego połączenia, bladożółtego koloru i lekko gęstego. Powoli wlać nabiał z panettonem, stale ubijając, a następnie doprowadzić rondel na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, aż krem tworzy się z tyłu łyżki i palcem przesuniętym w poprzek pleców pozostawia czystą linię, lub aż krem osiągnie 71°.
Wlać krem przez sitko o drobnej siatce do szczelnego pojemnika i schłodzić przez noc(lub do momentu, gdy podstawa lodów spadnie do 40 ° F lub poniżej). Następnego dnia ubijaj zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do hermetycznego pojemnika i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej 4 do 5 godzin przed podaniem.