Remake wskazówki dla certo Freezer Jam lub Jelly
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy,więc podaj Wskazówki dotyczące Przeróbki dżemu lub galaretki certo Freezer. Ten przepis służy 12. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pektynę certo, dżem, cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 8%. Podobne przepisy to 30 minut do domowej roboty konfitury certo truskawkowo-Rabarbarowej, MCP® Grape Freezer Jelly, oraz 30 minut do domowej roboty.JELL ® Apple Freezer Jelly.
Instrukcje
Przygotuj pojemniki: wypłucz czyste plastikowe pojemniki i pokrywki wrzącą wodą; dokładnie osusz.
Przygotuj partię próbną: Zmierz dżem lub galaretkę w małej misce.
Dodać cukier i sok z cytryny; wymieszać 3 min. lub do całkowitego rozpuszczenia cukru.
Dodać pektynę; wymieszać dodatkowe 3 min. Natychmiast wlać do jednego z przygotowanych pojemników. Przykryj i odstaw do 24 godzin przed sprawdzeniem, aby sprawdzić, czy jest ustawiony. Tymczasem przechowywać otwarty woreczek pektyny w lodówce.
Przygotowanie pozostałej partii: jeśli próbna partia ustąpi, przygotować pozostały dżem lub galaretkę, przerabiając nie więcej niż 8 filiżanek dżemu lub galaretki jednocześnie i używając tych samych wskazówek, jak w przypadku próbnej partii z wyżej wymienionymi miarami cukru, soku z cytryny i pektyny dla każdej 1 filiżanki dżemu lub galaretki.
Wlać do przygotowanych pojemników. Resztki pektyny należy wyrzucić do otwartego woreczka.