Ravioli z karczocha z pomidorami

Ravioli z karczocha z pomidorami
Ravioli z karczocha z pomidorami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 16G białka, oraz 24g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz sól, mąkę, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ravioli Z Karczocha Z Pomidorami, Ravioli Z Karczocha, oraz Ravioli Z Kurczaka I Karczocha dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mieszaj mąkę, jajka, sól i wodę w procesorze, aż mieszanina po prostu zacznie tworzyć kulkę, dodając więcej wody, kropla po kropli, jeśli ciasto jest zbyt suche (ciasto powinno być twarde i nie lepkie). Wyrobić ciasto przez 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
2
Przenieść do mąki powierzchni i odstawić, pokryte odwróconej miski, 1 godzinę, aby pozwolić glutenu relaks i ułatwiają toczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Kopiec mąki na powierzchni roboczej, najlepiej drewniane, i zrobić dobrze w centrum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
2
Dodaj jajka, sól i wodę do studni. Widelcem delikatnie ubić jajka i wodę do połączenia. Stopniowo wymieszać tyle mąki, aby utworzyć pastę, ciągnąc mąkę najbliżej mieszaniny jaj i uważając, aby nie zrobić otworu w zewnętrznej ścianie studni. Pozostałą mąkę wymieszać rękami, aby uformować ciasto, dodając więcej wody, kropla po kropli, jeśli ciasto jest zbyt suche (ciasto powinno być twarde i nie lepkie). Zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne, od 8 do 10 minut. Przykryć odwróconą miską i odstawić na 1 godzinę (aby ułatwić toczenie).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Masło ciepła w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj karczochy serca i sauté, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczochy SercaKarczochy Serca
3
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
4
Przenieść wszystko, ale 3/4 mieszanki karczoch szklanki do oczyszczonej miski procesora (rezerwy pozostałej mieszaniny karczoch w patelni), następnie dodać ser, pietruszka, żółtko, sok z cytryny, sól, pieprz, i gałka muszkatołowa i pulsować, aż mieszanina jest grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KarczochKarczoch
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SerSer
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
SólSól
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Ciasto makaronowe pokroić na 4 kawałki, następnie spłaszczyć każdy kawałek w szorstki prostokąt i przykryć prostokąty odwróconą dużą misą. Ustaw rolki maszyny do makaronu na najszerszym ustawieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Lekko odkurzyć 1 Prostokąt mąką i podawać przez rolki. (Pozostałe prostokąty trzymaj pod misą.) Złóż prostokąt na pół i podaj go, najpierw złożony koniec, przez rolki 7 lub 8 razy, składając go na pół za każdym razem i podając złożony koniec. Pył z mąką, jeśli to konieczne, aby zapobiec przyklejeniu. Przekręć pokrętło do następnego (Węższego) ustawienia i podawaj ciasto przez rolki bez składania. Kontynuuj podawanie ciasta przez rolki raz przy każdym ustawieniu, bez składania, aż do najwęższego ustawienia. Ciasto będzie gładkim arkuszem (około 24 cali długości i 4 cali szerokości).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Umieścić arkusz ciasta na mąki powierzchni roboczej i upuść 6 (1 1/2-łyżeczka) kopce nadzienia 1 1/2 cala od siebie w rzędzie w dół środka jednej połowy arkusza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kopce BarKopce Bar
CiastoCiasto
4
Umyć jajko pędzlem wokół każdego Kopca, a następnie złożyć drugą połowę arkusza nad nadzieniem. Naciśnij mocno wokół każdego Kopca, wypychając powietrze. (Kieszenie powietrzne zwiększają szansę, że ravioli pęknie podczas gotowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
JajkoJajko
5
Makaron (między kopcami) pokroić nożem na 3-calowe okrągłe. Wyłóż dużą płytką patelnię do pieczenia czystym ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte) i ręcznikiem z mąką, a następnie ułóż ravioli w 1 warstwie. Zrobić więcej ravioli z pozostałym ciasta makaronowego, 1 arkusz na raz, i pozostałym nadzieniem, przenosząc ravioli do wyłożonej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
RavioliRavioli
Kopce BarKopce Bar
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko masło do pieczenia naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Doprowadzić do wrzenia 6-do 8-quart garnek osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodaj ravioli, ostrożnie mieszając, aby oddzielić, i, dostosowując ciepło, aby utrzymać wodę w delikatnym wrzeniu, gotuj, aż makaron będzie po prostu miękki, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
MakaronyMakarony
WodaWoda
9
Przełożyć łyżką szczelinową na durszlak.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
DurszlakDurszlak
1
Podczas gotowania ravioli, podgrzać zarezerwowaną mieszaninę karczochów na patelni z masłem na umiarkowanie wysokim ogniu, następnie dodać pomidory i wodę i gotować, mieszając, aż pomidory zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
PomidorPomidor
RavioliRavioli
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przełóż połowę ravioli do naczynia do pieczenia i wierzch połową mieszanki karczochów, połową śmietany i połową sera. Powtórz z pozostałymi ravioli, mieszanką karczocha, śmietaną i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
RavioliRavioli
SerSer
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
4
Piec, uncovered, aż ravioli jest podgrzewany przez i krem bulgotanie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
* Ciasto można wyrobić (ale nie rozwałkować) 4 godziny wcześniej i schłodzić, szczelnie zapakować w folię.* Ravioli można zrobić (ale nie gotować) 4 godziny wcześniej i schłodzić w wyłożonej patelni do pieczenia, przykrytej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn