Ragoût z dzikich grzybów na chrupiącej Polencie z serem Comte

Ragoût z dzikich grzybów na chrupiącej Polencie z serem Comte
Ragoût z dzikich grzybów na chrupiącej Polencie z serem Comte może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 55 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, grzyby, polentę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ragoût Z Dzikich Grzybów Na Chrupiącej Polencie Z Serem Comte, Ragout Z Dzikich Grzybów Na Kremowej Polencie, oraz Ragout z grzybami i pasternakiem z serową polentą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obfite masło 13x9x1-calowa blacha do pieczenia. Przynieś mleko, bulion i liść laurowy, aby gotować na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć rondel z ognia; przykryć i niech strome 20 minut, aby umożliwić smaki rozwijać. Odrzuć liść laurowy. Doprowadzić płyn do wrzenia. Stopniowo dodawać polentę, stale ubijając, aż będzie gładka. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, aż polenta jest bardzo gęsta, często mieszając, o 10 protokół. Wymieszać z serem Franche i masłem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
PolentaPolenta
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
ComteComte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Przełożyć polentę na przygotowaną blachę do pieczenia o wymiarach 13x9x1 cali. Używając mokrych rąk, naciśnij polenta równomiernie na arkuszu do krawędzi. Schłodzić do jędrności, co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Pokrój polentę na 20 kwadratów. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
1
Roztopić 2 łyżki masła z 2 łyżkami oleju na dużej głębokiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj wszystkie grzyby i smażyć do miękkości i rumiane, często mieszając, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
3
Dodać szalotki i ocet balsamiczny; smażyć do miękkości, o 2 protokół. Doprawić lekko do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
4
Rozgrzać grzyby w dużej patelni na średnim ogniu, aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodać bulion i gotować na wolnym ogniu 1 minutę. Wymieszać z creme fraîche i połową natki pietruszki. Doprawiamy pieczarkową ragout do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Creme FraicheCreme Fraiche
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
6
Zdjąć z ognia; przykryć, aby utrzymać ciepło.
7
W międzyczasie, rozgrzej piekarnik do 149°. stopić Pozostałe 1 łyżka masła z pozostałych 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Praca w partiach, dodać polenta kwadraty na patelni i gotować, aż zbrązowieje, o 2 1/2 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
PolentaPolenta
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Przenieść do obręczy blachy do pieczenia i ogrzać w piekarniku podczas gotowania Pozostałe polenta kwadraty.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Ułóż 2 kwadraty polenta na każdej płycie. Każdą z nich polać ciepłym ragoutem z grzybów, posypać tartym serem Franche i pozostałą pietruszką i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
PolentaPolenta
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
ComteComte
1
Franche - Comté jest półtwardym serem z krowiego mleka w stylu Gruyère, wytwarzanym głównie we francuskim regionie Franche-Comté. Dodaje świetny smak do tego przepisu, a także byłby pyszny na półmisku sera. Franche jest dostępna w niektórych supermarketach, sklepach z serem i sklepach z artykułami spożywczymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
ComteComte
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
2
* Polenta można znaleźć w niektórych supermarketach, a także w sklepach z naturalną żywnością i rynkach włoskich. Jeśli polenta jest niedostępna, zastąp równą ilość zwykłej żółtej mąki kukurydzianej i gotuj ją o połowę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn