Ragout Z Ciecierzycy
Need a wegańskie danie główne? Ragout z ciecierzycy może być świetny przepis, aby spróbować. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 542 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cebuli, pomidorów w puszkach, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Ragout z warzyw i ciecierzycy, Ragout Z Warzyw I Ciecierzycy, oraz Kardamon duszony Ragout z ciecierzycy i pomidorów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; więdną, mieszając, przez 5 minut.
Posypać kminkiem i wymieszać do miękkości.
Wymieszaj ciecierzycę, pomidory, tymianek, miód, lemonjuice i bulion. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, doprawić solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty.
Podczas gdy ciecierzyca gotować, przygotować kuskuswedług wskazówek opakowania.
Smak ciecierzycy i dostosować przyprawy asneeded.
Zdjąć gałązki tymianku i wymieszać z natką pietruszki.
Podawać na kuskusie w płytkich miseczkach.