Raas Malaai (Budyń Pieczony)
Raas Malaai (pieczony budyń) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 29 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, karton-odtłuszczone ser ricotta, pistacje i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Budyń Jęczmienny Pieczony, Pieczony Budyń Bananowy, oraz Budyń Kukurydziany Pieczony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w średniej misce.
Rozprowadzić równomiernie na 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem do gotowania.
Piec w 350 przez 30 minut lub aż krawędzie są lekko rumiane i środek jest prawie ustawiony. Schłodzić na stojaku z drutu.
Budyń pokroić na 12 równych porcji.
Wlać mleko na budyń. Przykryć i przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc.
Posypać kardamonem budyniem. Łyżka 1 porcji budyniu i około 2 łyżeczki mleka do każdej z 12 małych miseczek, a na wierzchu każdej porcji z 1 łyżeczką pistacji.