Quinoa z groszkiem
Quinoa z groszkiem może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji dodatków. Jedna porcja zawiera 177 kalorii , 8 g białka i 6 g tłuszczu . Za 86 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Jeśli masz pod ręką groszek, cebulę, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . 127 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 58% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Muffinki z komosą ryżową, bananem i migdałami bez jajek - jak zrobić muffinki z komosą ryżową , Czarnooka fasola z golonką szynkową i Arhar dal {żółty groch łuskany / Toovar dal} z pikantnym sosem .
Instrukcje
Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu. Dodaj komosę ryżową i gotuj przez 2 minuty, aż się zrumieni.
Wlej bulion z kurczaka, cebulę, czosnek, tymianek i czarny pieprz. Przykryj i doprowadź do wrzenia. Gdy się zagotuje, wmieszaj mrożony groszek. Odstaw do wyrośnięcia, zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj dalej, aż quinoa będzie miękka i wchłonie bulion z kurczaka, 15 do 20 minut.
Wymieszaj połowę sera Pecorino Romano i pietruszkę, aż będą równomiernie wymieszane. Przełóż quinoę do naczynia do serwowania i posyp resztą sera Pecorino Romano przed podaniem.