QUESADILLAS Z Pieczonej Kukurydzy Z Salsą Tomatillo

QUESADILLAS Z Pieczonej Kukurydzy Z Salsą Tomatillo
Przepis Prażone quesadillas kukurydziane z salsą Tomatillo może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 40 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 74 grosze za porcję. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, kukurydzę z całego jądra, salsę tomatillo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Stek Quesadillas z pieczonym Tomatillo i salsą jabłkową, Fire Roasted Tomatillo & Corn Salsa, oraz QUESADILLAS Z Kurczaka Z Pieczoną Salsą Kukurydzianą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj Salsę Tomatillo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
2
Ciepła 1/2 łyżeczka oleju w dużej patelni na średnim ogniu; dodać kukurydzę, i smażyć 3 minut lub tylko do kukurydzy zaczyna brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj paprykę i smażyć 1 minutę; usunąć z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Posmaruj 1 Stronę każdej tortilli 1/4 łyżeczki oleju; umieść 1 tortillę na patelni, od strony oleju w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Posypać równomiernie 1/3 mieszanki kukurydzy, 1/3 sera, i 1/3 papryki jalapeo; top z 1 tortilla, strona oleju do góry. Gotować 3 minuty lub aż lekko rumiane na dnie i ser zaczyna się topić. Ostrożnie turn quesadilla; gotować 2 minuty lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
SerSer
PieprzPieprz
KukurydzaKukurydza
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Umieść quesadillę na desce do krojenia; pokrój na 4 kliny, używając ząbkowanego noża. Powtórz procedurę z pozostałymi tortillami, kukurydzą, serem i pieprzem jalapeo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
SerSer
PieprzPieprz
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Stoltz Organic Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się z głębokim bogatym kolorem i kwiatowym aromatem dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino powitało lata starzenia się lub było pijane na miejscu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn