QUESADILLAS Z Pieczonej Kukurydzy Z Salsą Tomatillo
Przepis Prażone quesadillas kukurydziane z salsą Tomatillo może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 40 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 74 grosze za porcję. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, kukurydzę z całego jądra, salsę tomatillo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Stek Quesadillas z pieczonym Tomatillo i salsą jabłkową, Fire Roasted Tomatillo & Corn Salsa, oraz QUESADILLAS Z Kurczaka Z Pieczoną Salsą Kukurydzianą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj Salsę Tomatillo.
Ciepła 1/2 łyżeczka oleju w dużej patelni na średnim ogniu; dodać kukurydzę, i smażyć 3 minut lub tylko do kukurydzy zaczyna brązowieć.
Dodaj paprykę i smażyć 1 minutę; usunąć z patelni i odstawić.
Posmaruj 1 Stronę każdej tortilli 1/4 łyżeczki oleju; umieść 1 tortillę na patelni, od strony oleju w dół.
Posypać równomiernie 1/3 mieszanki kukurydzy, 1/3 sera, i 1/3 papryki jalapeo; top z 1 tortilla, strona oleju do góry. Gotować 3 minuty lub aż lekko rumiane na dnie i ser zaczyna się topić. Ostrożnie turn quesadilla; gotować 2 minuty lub aż lekko rumiane.
Umieść quesadillę na desce do krojenia; pokrój na 4 kliny, używając ząbkowanego noża. Powtórz procedurę z pozostałymi tortillami, kukurydzą, serem i pieprzem jalapeo.