QUESADILLAS Z Kurczaka
QUESADILLAS z kurczaka może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 507 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.5 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jeśli masz pierś z kurczaka w wodzie, ser cheddar, tortille z mąki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Quesadillas de Pollo (Chicken Quesadillas), Pineapple Dak Bulgogi Quesadillas (Korean Spicy Pineapple BBQ Chicken Quesadillas), oraz BBQ Ham, Bacon and ananas Quesadillas (aka BBQ Hawaiian Pizza Quesadillas).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Wymieszaj zupę, chili w proszku, ser i kurczaka.
Rozłóż około 1/4 szklanki mieszanki zupy na połowie każdej tortilli w granicach 1/2 cala od krawędzi. Zwilżyć Brzeg wodą. Złóż i uszczelnij.
Umieścić na 2 blach do pieczenia.
Piec 10 minut lub do gorąca. Daje 8 quesadillas.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."