Pączki Ziemniaczane Podniesione
Podniesione pączki ziemniaczane mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 38 mówi, że trafiło w sedno. Jeśli masz aktywne drożdże, mąkę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Podniesione Pączki, Podniesione Pączki, oraz Pączki Drożdżowe.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w rondlu z wodą i gotuj przez 20 minut lub do momentu, gdy ziemniak będzie miękki.W międzyczasie, w szklanej miarce bezpiecznej dla mikrofali, oparz mleko. Wymieszać 1 łyżkę cukru.
Ostudzić do 115 stopni F.
Drożdże posypać mieszanką mleczną 115 stopni i odstawić do proof.In miska miksera stojaka, połączyć jajko, pozostały cukier, masło, sól, gałka muszkatołowa i wanilia. Wymieszać z mieszanką drożdży bąbelkowych i szklanką mąki. W międzyczasie odcedzić i rozgnieść ziemniaki i dodać puree ziemniaczane. Dalej dodawać mąkę i dobrze wymieszać. Z mocowaniem na hak do ciasta, zagniataj ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne.Włóż ciasto do dobrze naoliwionej miski, przykryj folią i pozostaw do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej na 1 ½ godziny. Rozwal ciasto. Powrót ciasta do miski, przykryć folią i schłodzić przez noc.Wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Na powierzchni mąki, naciśnij zimne ciasto w dół, aby okrąg, który jest około 1/3 cala grubości.
W razie potrzeby posypać trochę więcej mąki na wierzchu. Używając 3-calowego kutra do ciastek lub obręczy szklanki (używam szklanki do pączka i jabłka do otworu), wyciąć tyle pączków, ile możesz. Ustaw je na pokrywie patelni wyłożonej pergaminem ściereczką kuchenną i odstaw na około godzinę. Jeśli ciasto jest zimne, może to potrwać trochę dłużej.
Rozgrzać olej do 365 stopni F. Smaż pączki przez 2 minuty z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Mżawka z glazurą. Aby glazura, wymieszać cukier, mleko i wanilię, aż będzie gładka.Składam blisko 10 czy 12 pączek, zależnie od wielkość Frezarka.