Północne tajskie Curry z kurczakiem i orzeszkami ziemnymi
Północne tajskie Curry z kurczakiem i orzeszkami ziemnymi to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 21g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać chile papryki, czosnek, kurkuma w proszku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Azjatyckie danie. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Spróbuj Pikantny Tajski Kurczak Curry Inkrustowany Orzeszkami Ziemnymi, Northern Chicken Curry Noodle, oraz Tajska Sałatka z kurczakiem z orzeszkami ziemnymi i limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić papryki chili w misce; wlać wystarczającą ilość wody na papryki chili na pokrycie. Pozwolić papryki moczyć, aż zmiękną, o 10 protokół; odcedzić. Paprykę posiekać i odstawić na bok.
Mielić kminek, kurkumę, kolendrę i maczugę za pomocą zaprawy i tłucz na drobny proszek.
Dodaj galangal, trawa cytrynowa, sól, szalotka, czosnek, krewetka pasta, świeża kurkuma, i odtworzone papryki chile i zmielić w pastę. Do masy wymieszać sos rybny i cukier palmowy.
Przełożyć do dużej miski.
Dodać kurczaka do pasty i wrzucić do płaszcza kurczaka równomiernie; pozostawić do marynowania przez co najmniej 20 minut, lub do 24 godzin w lodówce.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu; gotować kurczaka, aż nie będzie już różowy w środku i soki uruchomić jasne, 5 do 7 protokół. Wymieszać wodę, 1/2 szklanki orzeszków ziemnych, imbir, i sok z tamaryndowca do kurczaka, doprowadzić do gotować na wolnym ogniu, i gotować, aż zgęstnieje, 20 do 30 protokół. Można go również gotować w niższej temperaturze do 2 godzin.
Udekorować 2 łyżki orzeszków ziemnych służyć.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Raats Original Chenin Blanc z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów