Półksiężyce Polenta z bitym kozim serem
Półksiężyce Polenta z bitym kozim serem to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz parmezan, bazylia, polenta instant, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Półksiężyce Dulce de Leche, Ugotuj książkę: półksiężyce squasha z masłem, sezamem i solą, oraz Brukselka, jabłko i Brie Grillowany ser z bitym kozim serem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Uwaga kucharza: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Ułóż orzeszki piniowe w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec do lekko tosty, 6-8 protokół. Całkowicie schłodzić przed użyciem.
Dla polenta: rozgrzać brojlery. Doprowadzić 3 szklanki wody i soli do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu. Mieszać w polenta i nadal mieszać, aż polenta jest gęsta, 5 do 8 minut.
Przenieś polentę na arkusz pergaminu.
Zwiń polentę w kłódkę o średnicy 2 i 1/2. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, 30 minut.
Spryskaj ciężką blachę do pieczenia sprayem do gotowania oleju roślinnego. Pokrój polentę w plastry o grubości 1/8 cala.
Pokrój każdy plasterek polenty na pół, aby uzyskać kształty półksiężyca i ułóż w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia.
Posmaruj oliwą z oliwek i posyp parmezanem. Broil aż ser jest złoty, 6 do 7 protokół. Odstawić do ostygnięcia na 10 minut.
Kozi ser: ubić kozi ser, śmietanę, bazylia, sól i pieprz w średniej misce za pomocą elektrycznego miksera ręcznego na średniej prędkości, aż będzie lekki i puszysty, 1 minutę. Wymieszać z orzeszkami pinii.
Używając dwóch łyżek do odmierzenia, umieść 1/2 do 3/4 łyżeczki mieszanki sera koziego na plastrach polenty i podawaj.