Purée Z Ciecierzycy Z Dorszem

Purée Z Ciecierzycy Z Dorszem
Purée z ciecierzycy z dorszem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 5 porcjami. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 556 kalorii. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz czosnek, pieprz, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Purée z ciecierzycy z dorszem, puree z kalafiora z ciecierzycą, oraz Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą.

Instrukcje

1
Moczyć ciecierzycę przez 24 godziny w ciepłej wodzie ze szczyptą sody oczyszczonej.Po tym czasie ciecierzycę opłukać i włożyć do dużego garnka z zimną wodą i szczyptą soli na małym ogniu.Gotuj je do miękkości: zależy to od jakości wybranych roślin strączkowych, może trwać od 30 minut do ponad godziny-często usuwając pianę na powierzchni za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Niech ostygną w wodzie do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Ciecierzycę odsączyć i zmiksować w płynniku z łyżką wody do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Podgrzać 1 ząbek czosnku i gałązkę rozmarynu w rondlu z łyżką oliwy z oliwek extra virgin: kiedy czosnek zaczyna kolorować i rozmaryn, aby uwolnić go olejki eteryczne, zanim zacznie brązowieć, wlać ciecierzycę czystą, wymieszać i pozostawić na wolnym ogniu kilka minut.Możesz podać go z mżawką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i garścią ładnie upieczonych grzanek. Jeśli szukasz bardziej sycące danie, służyć ciecierzycy czystej z rozdartym grillowanym filetem dorsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
GrzankiGrzanki
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia100
Magazyn