Purée Z Ciecierzycy Z Dorszem
Purée z ciecierzycy z dorszem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 5 porcjami. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 556 kalorii. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz czosnek, pieprz, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Purée z ciecierzycy z dorszem, puree z kalafiora z ciecierzycą, oraz Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą.
Instrukcje
Moczyć ciecierzycę przez 24 godziny w ciepłej wodzie ze szczyptą sody oczyszczonej.Po tym czasie ciecierzycę opłukać i włożyć do dużego garnka z zimną wodą i szczyptą soli na małym ogniu.Gotuj je do miękkości: zależy to od jakości wybranych roślin strączkowych, może trwać od 30 minut do ponad godziny-często usuwając pianę na powierzchni za pomocą łyżki szczelinowej.
Niech ostygną w wodzie do gotowania.
Ciecierzycę odsączyć i zmiksować w płynniku z łyżką wody do gotowania.
Podgrzać 1 ząbek czosnku i gałązkę rozmarynu w rondlu z łyżką oliwy z oliwek extra virgin: kiedy czosnek zaczyna kolorować i rozmaryn, aby uwolnić go olejki eteryczne, zanim zacznie brązowieć, wlać ciecierzycę czystą, wymieszać i pozostawić na wolnym ogniu kilka minut.Możesz podać go z mżawką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i garścią ładnie upieczonych grzanek. Jeśli szukasz bardziej sycące danie, służyć ciecierzycy czystej z rozdartym grillowanym filetem dorsza.