Puree ziemniaczane z szałwią i białym serem Cheddar
Puree ziemniaczane z szałwią i białym serem Cheddar może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 11g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 208 smakoszy i kucharzy. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, szałwię, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Puree Z Białego Cheddaru, Puree Z Białego Cheddaru, oraz Puree ziemniaczane z czosnkiem, szałwią i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 8-do 10-szklanki do pieczenia naczynia. Ziemniaki gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą do miękkości, około 12 minut.
W międzyczasie roztopić masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać 2 łyżki szałwii; mieszać, aż masło zacznie brązowieć, o 3 protokół.
Dodać śmietanę i mleko; doprowadzić do duszenia.
Odcedzić ziemniaki; wrócić do garnka. Mieszaj na średnim ogniu, aż nadmiar wilgoci odparuje.
Dodać mieszankę śmietany; zacieru ziemniaki. Wymieszać w 1 3/4 szklanki sera. Ziemniaki doprawiamy solą i pieprzem.
Przełożyć do przygotowanego dania.
Posypać 1/2 szklanki sera i 1 łyżeczką szałwii. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć plastikiem; schłodzić.)
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Piec ziemniaki odkryte aż do ogrzania przez i złoty kolor, o 45 protokół.