Puree ziemniaczane z oliwą z oliwek i ziołami

Puree ziemniaczane z oliwą z oliwek i ziołami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 200 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz pod ręką pieprz, bazylia, pietruszka z płaskim liściem i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Puree ziemniaczane z ziołami, Puree ziemniaczane z pieczonym czosnkiem i ziołami, oraz Tłuczone słodkie ziemniaki z ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu, połączyć ziemniaki, 1 łyżeczka soli i zimnej wody do pokrycia. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Obniżyć ogień, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu i gotować do przetargu widłowego, o 10 protokół.
Odcedzić ziemniaki, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania. Odstawić ziemniaki na patelnię. Potrząśnij patelnią na średnim ogniu przez około minutę, aby wysuszyć ziemniaki.
Przenieść ziemniaki do młyna spożywczego, ricer lub miski.
Dodać olej i zastrzeżone gotowania płynu do rondla i ogrzać na średnim ogniu.
Zdjąć patelnię z ognia. Rozgnieść ziemniaki przez młyn lub ricer na patelnię (lub zacieru ręcznie w misce i przenieść na patelnię).
Dodać bazylii, pietruszki i estragonu i mieszać do połączenia. Doprawić solą i pieprzem.