Puree ziemniaczane z chrupiącą smażoną szalotką
Puree ziemniaczane z chrupiącymi smażonymi szalotkami może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 355 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szalotki, olej roślinny, ziemniaki russet i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Ten przepis od Foodnetwork ma 6 fanów. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 55%. Podobne przepisy to Puree ziemniaczane z chrupiącą szalotką, Tłuczona żółta rzepa z chrupiącą szalotką, oraz Mock puree ziemniaczane z chrupiącą cebulą i szalotką.
Instrukcje
Rozgrzać trochę oleju roślinnego na patelni na średnim ogniu.
Dodać mąkę do małej miseczki i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Płaszcz pokrojone szalotki w przyprawionej mąki. Wrzucić szalotki do gorącego oleju ,kilka na raz, aby uniknąć grudek, i smażyć na ciemny złoty kolor.
Przenieść szalotki do naczynia wyłożone ręcznikiem papierowym i posypać solą, do smaku.
W dużym garnku dodaj ziemniaki i przykryj wodą. Doprawić wodą szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu. Gotować ziemniaki do przetargu widelec, o 15 protokół. Natychmiast odcedzić ziemniaki i umieścić je przez młyn żywności, do dużej miski. Jeśli nie masz młyna spożywczego, możesz ręcznie zacieru lub użyć miksera ręcznego, ale pamiętaj, aby nie ubijać, jeśli używasz miksera elektrycznego.
Powoli podgrzej krem w małym rondlu o grubym dnie na małym ogniu.
Gorącą śmietanę wymieszać z ziemniakami i doprawić odrobiną soli i pieprzu, do smaku. Smak i dostosować przyprawy, w razie potrzeby. Ziemniaki polać chrupiącą, smażoną szalotką i podawać. Jedz i ciesz się!