Puree z groszku i ziemniaków z kukurydzą (Irio)
Puree z groszku i ziemniaków z kukurydzą (Irio) może być tylko dodatek szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i zbierz sól, szpinak, kukurydzę z pełnoziarnistego ziarna i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Puree ziemniaczane z groszkiem i miętą, Tłuczone ziemniaki z groszkiem, oraz Puree Ziemniaczane Z Groszkiem I Szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć ziemniaki, 2 1/2 szklanki wody, i sól w średnim rondlu; przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego; dusić, pod przykryciem, 7 minut.
Dodać groszek; przykryć i gotować 5 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Odcedzić mieszaninę ziemniaków w durszlaku nad miską, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, smażyć 4 protokół lub do miękkości.
Dodaj szpinak i kukurydzę; gotować 3 do 4 minut lub aż szpinak zwiędnie i kukurydza jest dokładnie ogrzany.
Ziemniaki i groch przepuścić przez ricer lub młyn żywności lub zacieru z masher ziemniaków. Wymieszaj mieszaninę ziemniaków i wystarczającą ilość zastrzeżonego płynu do gotowania do mieszanki szpinaku, aby stworzyć kremową konsystencję.
Uwaga: Jeśli masz resztki, możesz je schłodzić w lodówce, a następnego dnia uformować z nich paszteciki i smażyć na patelni.