Puree z ciecierzycy z sałatką z kopru włoskiego
Puree z ciecierzycy z sałatką z kopru włoskiego to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 535 kalorii, 18g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz gałązkę rozmarynu, sól i pieprz, szybko nasączone, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z kopru włoskiego i ciecierzycy, Ciepła sałatka z ciecierzycy, kopru włoskiego i pieprzu, oraz Ciepła sałatka z ciecierzycy, kopru włoskiego i pietruszki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu przykryć ciecierzycę wodą o 2 cale i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu do miękkości, o 2 1/2 godziny. Dodawaj wodę w razie potrzeby, aby ciecierzyca była zawsze zanurzona w 1 calu wody.
Zdjąć je z ognia i doprawić solą.
Odcedzić ciecierzycę, oszczędzając płyn do gotowania.
Na dużej patelni podgrzej 6 łyżek oliwy z oliwek.
Dodaj cebulę, rozmaryn i oregano i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, 6 protokół.
Dodać ciecierzycę i 2 szklanki płynu do gotowania i gotować na wolnym ogniu, zacierania z łyżką, aż większość płynu została wchłonięta, 5 minut. Odrzuć rozmaryn. Naciśnij puree przez młyn żywności. Doprawić solą i ogrzać.
W średniej misce wymieszać sok z cytryny z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Dodać koper i wrzucić do herbu. Puree z ciecierzycy i sałatka na talerzach. Top z wiórkami parmezanu.
Skropić oliwą z oliwek i podawać z crostini.