Puree pasternak & kiełki colcannon
Puree pasternak & sprout colcannon to europejska przystawka. Ten bezglutenowy, lacto ovo wegetariański i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 1,12 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Jeśli masz pasternak, dymkę, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 38 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Kremowy Puree Kalafior Colcannon, Colcannon (Irish Puree Potatoes), oraz Colcannon - Irlandzkie Puree Ziemniaczane.
Instrukcje
Posiekać pasternak na duże kawałki. Gotować przez 15 minut lub aż będzie naprawdę miękka, a następnie użyć łyżki szczelinowej, aby odsączyć do durszlaka. Na tej samej patelni blanszujemy kiełki.
W misce rozgnieść pasternak z masłem i mlekiem, następnie wymieszać z kiełkami i dymką.
Podawać z gałką więcej masła. Może być schłodzony do jednego dnia lub zamrożony. Wystarczy rozmrozić, następnie przykryć i podgrzać w kuchence mikrofalowej, często mieszając, aż rurociąg będzie gorący.