Pumpernikel Orzechowo-Rodzynkowy Boule
Pumpernikel orzechowo-rodzynkowy jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 15g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz orzechy włoskie, mąkę chlebową, melasę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest dobre. Spróbuj chleb pumpernikielowy z rodzynkami i orzechami, Classic Walnut Boule, oraz Orzech i rodzynki płatki owsiane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki wymieszać w misce miksera elektrycznego o dużej wytrzymałości.
Do mieszanki drożdży dodać kawę i kolejne 4 składniki.
Dodać 3/4 szklanki rodzynek (lub złote rodzynki) i 1 szklanka prażonych orzechów włoskich do ciasta przed wymieszaniem. Beat z niską prędkością z mocowaniem haka do ciasta przez 1 minutę lub do momentu, gdy miękkie ciasto się połączy. Beat ze średnią prędkością 4 minuty. (Ciasto będzie lekko lepkie.)
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię.; Kształt ciasta w kulkę i delikatnie spłaszczyć do 7-calowego koła.
Pokrój 3 kawałki ciasta (1/4 do 1/2 cala głębokości) ostrym nożem do parowania tuż przed pieczeniem, jeśli chcesz.
Ubij razem 1 białko jaja i 3 łyżki wody w małej misce; zmiksuj bochenek z mieszaniną jaj.
Umieścić na pergaminie wyłożonym papierem do pieczenia; płaszcz lekko sprayem do gotowania i luźno przykryć folią. Wyłącz piekarnik i umieść Bochenek w piekarniku.
Odstawić 30 minut lub aż Bochenek podwoi się luzem.
Wyjąć bochenek z piekarnika.
Wyjąć i wyrzucić folię. Rozgrzej piekarnik do 37
Piec w temperaturze 375 przez 38 minut lub aż drewniany kilof wstawiony do środka wyjdzie czysty.