Pumpernikel orzechowo-rodzynkowy jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 15g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz orzechy włoskie, mąkę chlebową, melasę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest dobre. Spróbuj chleb pumpernikielowy z rodzynkami i orzechami, Classic Walnut Boule, oraz Orzech i rodzynki płatki owsiane dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 20
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Pierwsze 3 składniki wymieszać w misce miksera elektrycznego o dużej wytrzymałości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
Duża Szczypta Drobnej Soli
3
Odstawić 5 minut
4
Do mieszanki drożdży dodać kawę i kolejne 4 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5
Dodać 3/4 szklanki rodzynek (lub złote rodzynki) i 1 szklanka prażonych orzechów włoskich do ciasta przed wymieszaniem. Beat z niską prędkością z mocowaniem haka do ciasta przez 1 minutę lub do momentu, gdy miękkie ciasto się połączy. Beat ze średnią prędkością 4 minuty. (Ciasto będzie lekko lepkie.)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię.; Kształt ciasta w kulkę i delikatnie spłaszczyć do 7-calowego koła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Pokrój 3 kawałki ciasta (1/4 do 1/2 cala głębokości) ostrym nożem do parowania tuż przed pieczeniem, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
8
Ubij razem 1 białko jaja i 3 łyżki wody w małej misce; zmiksuj bochenek z mieszaniną jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Umieścić na pergaminie wyłożonym papierem do pieczenia; płaszcz lekko sprayem do gotowania i luźno przykryć folią. Wyłącz piekarnik i umieść Bochenek w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone Krewetki
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Odstawić 30 minut lub aż Bochenek podwoi się luzem.
11
Wyjąć bochenek z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Wyjąć i wyrzucić folię. Rozgrzej piekarnik do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Piec w temperaturze 375 przez 38 minut lub aż drewniany kilof wstawiony do środka wyjdzie czysty.