Mieszane warzywa Pulao jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pastę imbirowo-czosnkową, olej kuchenny, laski cynamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to warzywa pulao lub warzywa pulao, jak zrobić warzywa pulao, vrat ke chawal ka pulao lub samvat pulao | sama rice pulao, oraz warzywa yakhni pulao, jak zrobić warzywa yakhni pulao.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej na dużej patelni; smażyć goździki, liście laurowe, laski cynamonu, strąki kardamonu, i nasiona kminku w gorącym oleju, aż pachnące, 2 do 3 protokół. Wymieszać cebulę i imbir-pasta czosnkowa do mieszanki przypraw i kontynuować gotowanie, aż cebula są złotobrązowe, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa Imbirowa
Laska Cynamonu
Kardamon
Nasiona Kminku
Liście Laurowe
Goździki
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj marchew, ziemniaki, fasolka szparagowa, groszek, i ryż; gotować i mieszać przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Ziemniak
Marchew
Groch
Ryż
3
Wlać wodę do mieszaniny i doprawić solą; delikatnie wymieszać, aby włączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
4
Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia; przykryć i zmniejszyć ogień do niskiej. Gotować na niskim poziomie, aż ryż będzie miękki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
5
Zdjąć pokrywę i gotować kolejne 15 protokół. Przed podaniem delikatnie wymieszać.