Puddingi z rumem i rodzynkami

Puddingi z rumem i rodzynkami
Puddingi z rumem i rodzynkami to lacto ovo vegetarian deser. Jedna porcja zawiera 829 kalorii, 8G białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 9 i kosztuje $1.69 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. 23 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mąkę samowystarczalną, crème fraîche i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Babeczki z rodzynkami rumowymi z maślanką z rodzynkami Rumowymi, Ciasto rumowe z lodami z rodzynkami Rumowymi i owocami wyspiarskimi, oraz Puddingi z dyni na parze z twardym sosem z rumu Tennessee i kruchymi pestkami dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
Daktyle wymieszać z gorącym mlekiem i odstawić na 20 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
3
Rodzynki wymieszać z rumem i zrobić to samo. Nasmarować 9 foremek lub małych budyniów i ułożyć je w głębokiej blaszce do pieczenia lub naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
4
Nastaw czajnik.
5
Whizz daktyle i mleko razem w maszynce, aż masz gładką czystą, a następnie zeskrobać w dużej misce i wymieszać z olejem i jajkami, przed wymieszaniem w wodorowęglan sody, mąki i cukru. Na koniec złóż nasączone rumem rodzynki i pozostały rum w misce. Podzielić między darioles, a następnie ostrożnie wlać wrzącą wodę do puszki lub naczynia, aby doszła dwie trzecie do połowy boków darioles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
DaktyleDaktyle
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Piec przez 20-25 minut na niskiej półce w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
7
Sprawdź, czy Pudry są zrobione szaszłykiem, a następnie wyciągnij i ostudź trochę. Do sosu roztopić masło, cukier i śmietanę razem, a następnie podgrzać, aż bąbelki i łączy się w gładki, lśniący SOS. Wymieszać z rumem i rodzynkami i ostudzić. Wyjmij puddingi z form, skrobając po bokach każdego tępym nożem do sztućców. Wyrównać w płytkim naczyniu do pieczenia i przykryć folią spożywczą. Puds i sos przechowywać w chłodnym miejscu do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
8
Aby podawać łyżką trochę sosu i rodzynek na każdym pudrze, następnie wlać resztę wokół (jeśli sos się trochę oddzielił, wystarczy delikatnie podgrzać i ponownie wymieszać). Przykryj całe naczynie namiotem z folii. Gdy kolacja wigilijna będzie gotowa, piekarnik należy obrócić do 120C/100C/gaz i podgrzać przez około 30-40 minut do nagrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
9
Podawać z crme frache.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia3
Magazyn