Puddingi z rumem i rodzynkami
Puddingi z rumem i rodzynkami to lacto ovo vegetarian deser. Jedna porcja zawiera 829 kalorii, 8G białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 9 i kosztuje $1.69 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. 23 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mąkę samowystarczalną, crème fraîche i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Babeczki z rodzynkami rumowymi z maślanką z rodzynkami Rumowymi, Ciasto rumowe z lodami z rodzynkami Rumowymi i owocami wyspiarskimi, oraz Puddingi z dyni na parze z twardym sosem z rumu Tennessee i kruchymi pestkami dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Daktyle wymieszać z gorącym mlekiem i odstawić na 20 min.
Rodzynki wymieszać z rumem i zrobić to samo. Nasmarować 9 foremek lub małych budyniów i ułożyć je w głębokiej blaszce do pieczenia lub naczyniu do pieczenia.
Whizz daktyle i mleko razem w maszynce, aż masz gładką czystą, a następnie zeskrobać w dużej misce i wymieszać z olejem i jajkami, przed wymieszaniem w wodorowęglan sody, mąki i cukru. Na koniec złóż nasączone rumem rodzynki i pozostały rum w misce. Podzielić między darioles, a następnie ostrożnie wlać wrzącą wodę do puszki lub naczynia, aby doszła dwie trzecie do połowy boków darioles.
Piec przez 20-25 minut na niskiej półce w piekarniku.
Sprawdź, czy Pudry są zrobione szaszłykiem, a następnie wyciągnij i ostudź trochę. Do sosu roztopić masło, cukier i śmietanę razem, a następnie podgrzać, aż bąbelki i łączy się w gładki, lśniący SOS. Wymieszać z rumem i rodzynkami i ostudzić. Wyjmij puddingi z form, skrobając po bokach każdego tępym nożem do sztućców. Wyrównać w płytkim naczyniu do pieczenia i przykryć folią spożywczą. Puds i sos przechowywać w chłodnym miejscu do 24 godzin.
Aby podawać łyżką trochę sosu i rodzynek na każdym pudrze, następnie wlać resztę wokół (jeśli sos się trochę oddzielił, wystarczy delikatnie podgrzać i ponownie wymieszać). Przykryj całe naczynie namiotem z folii. Gdy kolacja wigilijna będzie gotowa, piekarnik należy obrócić do 120C/100C/gaz i podgrzać przez około 30-40 minut do nagrzania.