Pudding Ryżowy Rum Z Rodzynkami
Rum Raisin Rice budyń jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 83 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ryż basmati, rum, pół na pół i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pudding Ryżowy Rum-Rodzynki, Pudding Ryżowy Rum-Rodzynki, oraz Pudding Ryżowy Rum Z Rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małej misce, połączyć rodzynki i rum. Odstawić.
Połącz ryż i sól z 1 1/2 szklanki wody w rondlu ze stali nierdzewnej o średnim ciężkim dnie. Doprowadzić go do wrzenia, wymieszać raz, i gotować, przykryte, na najniższym ogniu przez 8 do 9 minut, aż większość wody jest wchłaniana. (Jeśli Kuchenka jest bardzo gorąca, pociągnij patelnię do połowy palnika.)
Wymieszać 4 szklanki pół na pół z cukrem i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 25 minut, aż ryż będzie bardzo miękki. Często mieszaj, szczególnie pod koniec. Powoli wymieszać z ubitym jajkiem i nadal gotować przez 1 minutę. Z ognia, dodać pozostałą filiżankę pół na pół, wanilię i rodzynki z pozostałym rumem. Dobrze wymieszać.
Wlać do miski i umieścić kawałek folii bezpośrednio na budyniu, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Podawać na ciepło lub schłodzone.