Pudding Ryżowy Horchata
Pudding ryżowy Horchata może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 214 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka fasoli waniliowej, gałka muszkatołowa, laska cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Horchata de Coco (meksykański napój kokosowo-ryżowy), Resztki ryżu? Zrób pudding ryżowy, oraz Pudding Ryżowy Brązowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużym rondlu połącz ryż, biały cukier, mleko migdałowe, mleko ryżowe, laskę cynamonu i gałkę muszkatołową. Fasolę wanilii podzielić, zeskrobać nasiona z strąka i dodać oba do mieszanki mlecznej.
Umieść rondel na małym ogniu i gotuj ryż na wolnym ogniu, aż stanie się bardzo miękki i osiągnie gęstą, budyniową konsystencję, około 30 do 40 minut. Uważaj, aby nie doprowadzić ryżu do pełnego wrzenia.
Usuń laskę cynamonu i waniliową strączkę fasoli. Podzielić mieszaninę między 8 (7-uncji) ramekins i schłodzić, aż ostygnie.
Posypać trochę cukru turbinado na górze każdego ramekin. Używając palnika, karmelizować szczyty budyniu, aż będą złote. Jeśli nie masz palnika, ułóż ramekiny na blasze i umieść pod brojlerem, aż cukier się karmelizuje, około 1 do 2 minut.