Pudding Ryżowy
Pudding ryżowy może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1584 kalorie, 37g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz vanillan ekstrakt, cukier, rodzynki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Resztki ryżu? Zrób pudding ryżowy, Pudding Ryżowy Brązowy, oraz Rice Kheer (Pudding Ryżowy).
Instrukcje
Wlać 2 ćwiartki mleka do dużego rondla i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do minimum, następnie wymieszać z ryżem i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, często mieszając i odtłuszczając powierzchnię mleka w razie potrzeby.
W średniej misce ubij razem jajka, cukier, mleko i ekstrakt waniliowy. Powoli wlać do mieszanki ryżu, energicznie mieszając. Pozostawić mieszaninę do wrzenia i zagęścić, około 10 minut, stale mieszając.
Zdjąć z ognia i wymieszać z rodzynkami.
Wlać mieszaninę do patelni 9x13 i posypać cynamonem. Pozostawić do ostygnięcia w lodówce na kilka godzin, aż budyń będzie schłodzony i jędrny. Przykryj folią, gdy ostygnie.