Pudding Dulce de Leche
Pudding Dulce de Leche jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 9g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką mleko skondensowane, sól, żółtka jaj i kilka innych składników, możesz to zrobić. 238 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pudding ryżowy Dulce de Leche, Budyń chlebowy bananowo-Dulce de Leche, oraz Budyń z dyni z Dulce de Leche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść nieotwartą puszkę słodzonego mleka skondensowanego w małym rondlu. Napełnij rondel wodą, aż nadejdzie 3/4 drogi po bokach puszki.
Doprowadzić rondel do wrzenia na dużym ogniu, a następnie wyłączyć do silnego gotowania na wolnym ogniu.
Gotuj na wolnym ogniu co najmniej 3 godziny i do 5 godzin, odwracając puszkę co 30 minut i dodając więcej wody, gdy poziom spadnie do połowy po bokach puszki.
Używając podnośnika do słoików, szczypiec lub żaroodpornej rękawicy kuchennej, wyjmij puszkę z wody i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, aż będzie łatwa w obsłudze, 30 minut.uwaga: do tego przepisu potrzebne są dwie puszki "dulce de leche", więc albo użyj rondla na tyle szerokiego, aby pomieścić dwie puszki z miejscem, albo zachowaj dwa małe rondle jednocześnie.
Aby zrobić budyń: w średnim rondlu energicznie ubij mleko, śmietanę, skrobię kukurydzianą, żółtka jaj, brązowy cukier i sól.
Gotować na średnim ogniu, stale ubijając, aż będą grube, 5-6 minut. (Gdy można podnieść trzepaczkę z budyniu i pozostawia słaby cień, to zrobione; ten budyń będzie wydawać się znacznie grubsze niż inne, ale po dodaniu sosu będzie rozrzedzić.)
Przecedzić budyń przez sito o drobnych oczkach do miski, naciskając budyń przez sito za pomocą silikonowej szpatułki.
Ubić dulce de leche bezpośrednio na gorącym puddingu, aż do całkowitego włączenia.
Schłodzić w temperaturze pokojowej przez 10 minut. Nacisnąć warstwę folii na powierzchnię budyniu i schłodzić całkowicie w lodówce, 2 godziny.