Ptysie Ze Słodkich Ziemniaków
Słodkie ptysie ziemniaczane to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 196 kalorii. Ten przepis służy 8. Jeśli masz brązowy cukier, jajka, mielony kardamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ptysie Ze Słodkich Ziemniaków, Słodkie ziemniaki i groch ptysiowy, oraz Ptysie Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść słodkie ziemniaki w rondlu 3-ćwiartkowym; dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia. Przykryć i podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Dusić pokryte około 20 minut lub do miękkości; odcedzić. Potrząśnij ziemniakami w rondlu na małym ogniu do wyschnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 218°. ziemniaki rozgrzać w średniej misce, aż nie pozostaną grudki.
Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem 1 łyżki masła i imbiru. Energicznie ubijać, aż ziemniaki będą puszyste.
Upuść ziemniaki o 1/2 cupfuls na nieprzetworzonym arkuszu cookie, tworząc 8 kopców. (Lub łyżka ziemniaków do dekoracyjnego worka i uformować 8 rozet.)
Posmarować ziemniakami 1 łyżkę roztopionego masła.
Piec około 15 minut lub do gorąca.