Pstrąg w sosie kukurydzianym
Pstrąg w sosie kukurydzianym to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 555 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.35 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, śmietanę do bicia, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć śmietanę do bicia, możesz podążać za tym daniem głównym z Smoking truskawkowy i pudding migdałowy Crunch Parfaits jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Podobne przepisy to Tilapia Z Estragonem I Sosem Kukurydzianym, Gofry kukurydziane z sosem Borówkowo-Bourbonowym, oraz Słodka strona kukurydzy: babeczki ze słodkiej kukurydzy z lukrem z brązowego masła.
Instrukcje
Na średniej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu gotuj kukurydzę na maśle, często mieszając, aż kukurydza zacznie brązowieć, od 2 do 3 minut. Łyżka 2/3 szklanki do małego rondla. Odstawić patelnię z pozostałą kukurydzą.
Dodać bulion do rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Niższe ciepło i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż kukurydza będzie miękka, o 10 protokół. Czystą mieszaninę w blenderze, a następnie przetrzeć przez drobny sitko do miski bezpiecznej dla mikrofal, odrzucając łuski. Wymieszać ze śmietaną. Sezon z 1/4 łyżeczki. sól i 1/8 łyżeczki. pieprz; odstawić.
Otworzyć pstrąga i sezon po obu stronach z pozostałych 1/4 łyżeczki. sól i 1/8 łyżeczki. pepper.
Rozgrzać olej na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Chroniąc ręce, ostrożnie dodaj skórę ryb od strony dołu (rozpryska) i gotuj, od czasu do czasu fastrygując mięso olejem, aż skóra będzie dobrze rumiana i chrupiąca, 3 do 4 minut. Zmniejszyć ogień do niskiej i kontynuować gotowanie i fastrygowanie, aż miąższ nie będzie już różowy, 3 do 5 Więcej minut.
Rozgrzej ziarna kukurydzy na patelni na średnim ogniu i wymieszaj z posiekanym estragonem. SOS kukurydziany do podgrzewania w mikrofalówce.
Przeciąć pstrąga na pół nożyczkami.
Łyżka sosu na 2 talerze i ułóż pół pstrąga na każdym, odrzucając olej na patelni. Kopiec kukurydzy na ryby i rozsypać z liści estragonu. Doprawić większą ilością soli do smaku.