Przyprawione Marynowane Buraki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać przyprawione marynowane buraki spróbować. Ten przepis służy 3 i kosztuje $2.62 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 354 kalorie, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz do 9 średnie małe buraki, brązowy cukier, olej canolan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przyprawione Marynowane Buraki, Proste Przyprawione Marynowane Buraki, oraz Star Anyż Imbir Marynowane Buraki {+Kimchi Marynowane Buraki} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Umieścić buraki w szklanym naczyniu do pieczenia (8x8-cal działa dobrze).
Skropić je olejem i 2 Tbs. woda. Szczelnie zamknąć patelnię folią aluminiową i upiec buraki, aż będą wystarczająco miękkie, aby przebić widelcem, 50 do 55 min.
Przełożyć buraki na deskę do krojenia. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby go dotknąć, zetrzyj Skórki ręcznikami papierowymi i przetrzyj je wzdłuż (lub pokrój na szóstki, jeśli wydają się duże).
W małym rondlu umieść pozostałe składniki i 3/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia. W przypadku szybkiego wytrawiania, należy zapakować buraki w 2-qt. żaroodporna szklana miska lub miarka.
Zalać buraki gorącą solanką.
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 do 14 dni. Jeśli konserwy, zapakuj buraki do czystych, gorących słoików.
Wlać gorącą solankę na buraki, pozostawiając 1/2-calowy headspace. Jeśli masz dodatkową solankę, odcedz ją i rozłóż ciała stałe między słoiki. Proces przez 10 minut, zgodnie ze wskazówkami w naszym przewodniku "podstawy konserwowania". Przechowywać marynaty przez co najmniej 2, ale najlepiej 7 dni (lub dłużej) przed otwarciem. Przechowywać w lodówce po otwarciu.
na podstawie 4 oz. porcja, kalorie
2, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
14, Tłuszcz Wielonienasycony