Przyprawione czerwone Wino i granat Granita
Need a deser bezglutenowy i bezmleczny? Przyprawione czerwone Wino i granat Granita może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 202 kalorie, 2G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz bitą polewę, merlot, sok z granatów i mandarynek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 18%. Podobne przepisy to Granat-Ananas Granita, Granat Kiwi Granita Koktajl, oraz Wielkie ciasteczka z granatem Granita.
Instrukcje
Przynieś pierwsze 5 składników na wolnym ogniu w dużym rondlu na średnim ogniu.
Wyjąć z ognia; odstawić 5 minut. Przecedzić mieszaninę przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Wymieszać sok z mieszaniną wina.
Wlać mieszaninę do naczynia do pieczenia 13 x 9 cali. Zamrożone, odkryte, 1 godzina. Zeskrobać całą mieszaninę widelcem, aby rozbić kryształy lodu. Zamrozić dodatkowe 1 godzinę, skrobając ponownie widelcem po 30 minutach.
Miarka 1/4 szklanki granita do każdego z 7 (10-uncji) kieliszki macierzystych; top każdy z 2 łyżki ubitej polewą. Powtórz warstwy 3 razy, kończąc bitą polewą.
Wskazówki Granita: chociaż mieszanki zamarzają szybciej w metalowych patelniach, użyliśmy szklanego naczynia, ponieważ ten przepis ma wysoką zawartość kwasu z wina, a kwas może reagować z aluminiową patelnią. Widelec jest najlepszym naczyniem do zeskrobywania zamrożonej mieszaniny, ponieważ wytwarza ładny drobnoziarnisty lód.
Granitę podawać w schłodzonych miseczkach lub szklankach, ponieważ lód szybko się topi.
Granita (grah-nee-TAH), czyli włoski lód, musi być intensywnie aromatyczny, aby był autentyczny. Kremowa ubijana polewa równoważy smak lodu.