Jedna porcja zawiera 907 kalorii, 12g białka, oraz 39g tłuszczu. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odebrać serek, orzechy włoskie, mielony cynamon, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pumpkin Spice Bundt Ciasto Z Lukrem Karmelowym, Tort piernikowy z dyni z lukrem cynamonowym i orzechami pekan, oraz Przyprawione Ciasteczka Z Dyni Z Lukrem Klonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. masło i mąka dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Pierwsze 8 składników przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier i olej w dużej misce, aż dobrze wymieszane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Cukierki Peachie-o
Piekarnik
2
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
3
Dodać dynię i wanilię; ubić do wymieszania. Stopniowo dodawać suche składniki; beat tylko do momentu włączenia. Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami; gładki wierzch szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia
Wanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
4
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 30 minut. Całkowicie schłodzić w patelniach na stojakach. Uruchom mały nóż wokół ciasta poluzować. Obróć ciasta na stojaki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
1
Mieszać rum, rodzynki, i suszone żurawiny w małym rondlu na małym ogniu tylko do ciepłego, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszona
Rodzynki
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia; odstawić na 30 minut.
3
Odcedzić, rezerwując rum i owoce osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce
Miód Cytrusowy
4
Ubij śmietanę i serek w małej misce, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Bicia
Serek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
5
Połącz cukier i 2/3 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększ ciepło do wysokiej; gotować bez mieszania, aż syrop będzie głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkowanie boków patelni z pędzlem do ciasta zanurzonym w wodzie i wirującej patelni, około 10 minut. Powoli i ostrożnie ubijaj w mieszance z serem śmietankowym (mieszanka karmelowa będzie energicznie bąbelkować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Karmel
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
Patelnia
6
Dodać masło; ubijać, aż mieszanina będzie gładka, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Wyjąć z ognia; chłodny lukier karmelowy 10 minut, ubijając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
Lukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
8
Wlać 3/4 szklanki ciepłej mieszanki lukru karmelowego do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
Lukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Wymieszać w połowie zarezerwowanej mieszanki suszonych owoców, 1 szklanka orzechów włoskich i startej skórki pomarańczowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Owoce
Skórka Pomarańczowa
Orzechy Włoskie
10
Umieść 1 warstwę ciasta na dnie patelni o średnicy 8 cali lub okrągłym kartonie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
11
Umyj wierzch ciasta połową reserved rumu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód Cytrusowy
12
Rozłóż nadzienie karmelowo-orzechowe, pozostawiając 1/2 cala gładkiej granicy na krawędziach. Wierzch drugą warstwą ciasta, płaską stroną w dół; naciśnij, aby przykleić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
13
Umyć wierzch ciasta pozostałym rumem; odstawić na 10 minut, aby rum się namoczył.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód Cytrusowy
14
Wlać obfite 1/2 szklanki ciepłego lukru karmelowego na ciasto i, jeśli to konieczne, rozprowadzić na wierzchu z przesuniętą szpatułką na pokrycie. Przechowywać w lodówce ciasto i pozostały lukier karmelowy, aż lukier jest wystarczająco mocny, aby rozprzestrzeniać i przylegać do boków ciasta, mieszając od czasu do czasu, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Lukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
15
Przenieś 3/4 szklanki schłodzonego lukru do małej miski i schłodzić do sosu. Używając szpatułki przesuniętej, rozłóż pozostałą 1 szklankę lukru równomiernie na boki ciasta, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Lukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
Cukierki Peachie-o
16
Wymieszaj pozostałą mieszankę suszonych owoców i pozostałe 1/2 szklanki orzechów włoskich w innej małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Owoce
Orzechy Włoskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
17
Posypać mieszaninę w 1 1/2 cala szerokości granicy wokół górnej krawędzi ciasta. Przykryć ciasto kopułą ciasta i schłodzić co najmniej 6 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać ciasto i lukier karmelowy do sosu schłodzone oddzielnie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
Lukier
SOS
18
Połóż ciasto na talerzu.
19
Dekoruj skórką pomarańczową. Oblodzenie na małym ogniu tylko do wylewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
Lukier
20
Ciasto podawać na zimno z lodami i ciepłym sosem karmelowym.