Przyprawione ciasto dyniowe z lukrem karmelowym

Przyprawione ciasto dyniowe z lukrem karmelowym
Jedna porcja zawiera 907 kalorii, 12g białka, oraz 39g tłuszczu. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odebrać serek, orzechy włoskie, mielony cynamon, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pumpkin Spice Bundt Ciasto Z Lukrem Karmelowym, Tort piernikowy z dyni z lukrem cynamonowym i orzechami pekan, oraz Przyprawione Ciasteczka Z Dyni Z Lukrem Klonowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. masło i mąka dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Pierwsze 8 składników przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier i olej w dużej misce, aż dobrze wymieszane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
2
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
3
Dodać dynię i wanilię; ubić do wymieszania. Stopniowo dodawać suche składniki; beat tylko do momentu włączenia. Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami; gładki wierzch szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
4
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 30 minut. Całkowicie schłodzić w patelniach na stojakach. Uruchom mały nóż wokół ciasta poluzować. Obróć ciasta na stojaki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
1
Mieszać rum, rodzynki, i suszone żurawiny w małym rondlu na małym ogniu tylko do ciepłego, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
RodzynkiRodzynki
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia; odstawić na 30 minut.
3
Odcedzić, rezerwując rum i owoce osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
4
Ubij śmietanę i serek w małej misce, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Połącz cukier i 2/3 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększ ciepło do wysokiej; gotować bez mieszania, aż syrop będzie głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkowanie boków patelni z pędzlem do ciasta zanurzonym w wodzie i wirującej patelni, około 10 minut. Powoli i ostrożnie ubijaj w mieszance z serem śmietankowym (mieszanka karmelowa będzie energicznie bąbelkować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
KarmelKarmel
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
6
Dodać masło; ubijać, aż mieszanina będzie gładka, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Wyjąć z ognia; chłodny lukier karmelowy 10 minut, ubijając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Wlać 3/4 szklanki ciepłej mieszanki lukru karmelowego do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Wymieszać w połowie zarezerwowanej mieszanki suszonych owoców, 1 szklanka orzechów włoskich i startej skórki pomarańczowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OwoceSuszone Owoce
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
10
Umieść 1 warstwę ciasta na dnie patelni o średnicy 8 cali lub okrągłym kartonie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
11
Umyj wierzch ciasta połową reserved rumu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
12
Rozłóż nadzienie karmelowo-orzechowe, pozostawiając 1/2 cala gładkiej granicy na krawędziach. Wierzch drugą warstwą ciasta, płaską stroną w dół; naciśnij, aby przykleić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
13
Umyć wierzch ciasta pozostałym rumem; odstawić na 10 minut, aby rum się namoczył.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
14
Wlać obfite 1/2 szklanki ciepłego lukru karmelowego na ciasto i, jeśli to konieczne, rozprowadzić na wierzchu z przesuniętą szpatułką na pokrycie. Przechowywać w lodówce ciasto i pozostały lukier karmelowy, aż lukier jest wystarczająco mocny, aby rozprzestrzeniać i przylegać do boków ciasta, mieszając od czasu do czasu, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
15
Przenieś 3/4 szklanki schłodzonego lukru do małej miski i schłodzić do sosu. Używając szpatułki przesuniętej, rozłóż pozostałą 1 szklankę lukru równomiernie na boki ciasta, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
16
Wymieszaj pozostałą mieszankę suszonych owoców i pozostałe 1/2 szklanki orzechów włoskich w innej małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OwoceSuszone Owoce
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
17
Posypać mieszaninę w 1 1/2 cala szerokości granicy wokół górnej krawędzi ciasta. Przykryć ciasto kopułą ciasta i schłodzić co najmniej 6 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać ciasto i lukier karmelowy do sosu schłodzone oddzielnie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
LukierLukier
SOSSOS
18
Połóż ciasto na talerzu.
19
Dekoruj skórką pomarańczową. Oblodzenie na małym ogniu tylko do wylewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
LukierLukier
20
Ciasto podawać na zimno z lodami i ciepłym sosem karmelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
LodyLody

Składniki

2Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogroch fioletowygroch fioletowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 patyczek) plus 1 łyżka niesolonego masła, pokrojona w 1/2 cala kostkę(1 patyczek) plus 1 łyżka niesolonego masła, pokrojona w 1/2 cala kostkę7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprzesiana mąka tortowa (przesiana, następnie odmierzona)przesiana mąka tortowa (przesiana, następnie odmierzona)425opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepure pumpkinpure pumpkin170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeserek śmietankowy, pokrojony na małe kawałki, o temperaturze pokojowejserek śmietankowy, pokrojony na małe kawałki, o temperaturze pokojowej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciemny rumciemny rum4largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)0Batoniki toffi Heathziele angielskie mieloneziele angielskie mielone2Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony0Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir mielonyimbir mielony1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia1stripCienka skórka pomarańczowaCienka skórka pomarańczowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreostarta skórka pomarańczowastarta skórka pomarańczowa62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej5321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzużurawina suszona słodzonażurawina suszona słodzona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski12krewetki i żyłkiLody wanilioweLody waniliowe2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej rzepakowy lub olej roślinnyolej rzepakowy lub olej roślinny3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorzechy włoskie, tosty, posiekaneorzechy włoskie, tosty, posiekane1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Magazyn