Przyprawa-Smażony Kurczak

Przyprawa-przetarł smażony kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 749 kalorii, 57g białka, oraz 55 g tłuszczu. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka kurczaka, liści tymianku, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przyprawa Przetarta Pieczona Squash, Polędwica Z Dziczyzny Wolno Prażona Z Dodatkiem Przypraw, oraz Filety z sosem natartym i pieczonym Gardłoszem pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce przykryj wióry (jeśli używasz) w wodzie.
Pozwól namoczyć co najmniej 30 minut; odcedzić tuż przed użyciem.
W maszynce połączyć czosnek, chili w proszku, tymianek, rozmaryn, oliwę z oliwek, sól i pieprz. Proces, aż mieszanina utworzy pastę.
Kurczaka opłukać wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć. Naciśnij na mostek kurczaka, aby lekko spłaszczyć ptaka; pocierać pastę równomiernie na całej skórze.
Przygotuj grill do pośredniego ogrzewania (patrz "jak ustawić grill do pośredniego ogrzewania" poniżej). Temperatura wewnątrz grilla powinna wynosić od 350 do 400 (włóż termometr z długimi łodygami przez odpowietrznik do pomiaru temperatury). Jeśli korzystasz z grilla gazowego, umieść wszystkie wióry w metalowym pudełku do palenia lub w patelni foliowej bezpośrednio na ogniu w rogu. Jeśli używasz grilla węglowego, rozrzuć połowę zrębków na węglach.
Umieść kurczaka na patelni ociekowej, od strony piersi w dół. Przykryj grilla pokrywką. Jeśli używasz grilla węglowego, dostosuj otwory wentylacyjne tak, aby były otwarte w połowie. Gotować 40 minut, następnie obrócić kurczaka (jeśli używasz węgla drzewnego, rozrzucić kolejne 20 brykietów na węglu, wraz z pozostałymi zrębkami). Przykryj jeszcze raz grilla.
Kontynuuj gotowanie kurczaka, aż termometr włożony przez najgrubszą część piersi do kości osiągnie 170, o 40 minut dłużej.
Przełożyć na deskę lub talerz i pozostawić 10 minut pod namiotem z folii. Wyrzeźbić, by służyć.
Jak ustawić grill na pośrednie ciepło.
Na grillu węglowym: rozpal około 60 brykietów na ognisku grilla.
Spalić, aż węgle zostaną usiane popiołem, około 25 minut, a następnie przesunąć węgle na jedną stronę i położyć miskę ociekową po drugiej stronie. Ustaw grill na miejscu.
Na grillu gazowym: podgrzać do góry i zamknąć pokrywę na co najmniej 10 minut. Dostosuj ciepło do medium i wyłącz palniki w razie potrzeby, aby stworzyć gorącą i chłodną strefę do pośredniego gotowania. Ustaw patelnię ociekową w strefie chłodnej; Ustaw grill na miejscu.