Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami ze Śliwkowo-imbirową glazurą

Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami ze Śliwkowo-imbirową glazurą
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Azjatycka przyprawa przetarta żeberkami ze Śliwkowo-imbirową glazurą może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 504 kalorie, 15g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 3,91 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka nasion kolendry, wody, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem, Najlepsze żeberka wytarte na sucho, oraz Żeberka Posmarowane Przyprawami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzej grill lub boczny palnik.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Rozgrzać olej w dużym niereaktywnym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Dodać szalotki i czosnek i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
4
Dodaj Thai chiles, imbir, curry i cynamon i gotować przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Thai ChiliThai Chili
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
5
Dodać pozostałe składniki i 1 szklankę wody. Gotować, aż sos zmniejszy się i zgęstnieje około 30 do 40 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
6
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
7
Umieść mieszankę śliwek, w 2 do 3 partiach, w robocie kuchennym i przetworzyć, aż będzie gładka, przecedzić do miski i ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Przynieś wodę, soję, imbir, ziarna pieprzu, kolendrę, nasiona gorczycy i sól i pieprz, do smaku, w dużym rondlu i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
9
Rozgrzej grill na średnim ogniu i rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
10
Natrzyj olej po obu stronach żeber. Następnie pocierać każdy stojak azjatyckim Rub.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
11
Umieść Stojaki na rozgrzanym grillu i pozwól gotować tylko do momentu wytworzenia śladów grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
12
Podziel wodę i mieszankę sosu sojowego między 2 patelnie do pieczenia, umieść żeberka na półce do pieczenia i ustaw nad płynem na patelni. Żeberka pieczemy w rozgrzanym piekarniku do ok. 3/4 sposobu ugotowania, ok. 45 minut, fastrygując co 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
13
Rozgrzać grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
14
Przenieś żeberka do grilla i grilluj, aż żeberka będą miękkie, o 45 minut dłużej, szczotkując glazurą podczas ostatnich 10 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
15
Wyjąć z grilla i szczotkować większą ilością glazury. Pokroić w żeberka i udekorować zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
16
Wszystkie składniki ubić razem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego

Składniki

1porcja startego parmezanucałe nasiona gorczycy czarnejcałe nasiona gorczycy czarnej1porcja startego parmezanucały czarny pieprzcały czarny pieprz3Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego2regałySt. Louis-style country ribsSt. Louis-style country ribs2Spód: okruszki z herbatników grahamdobrej jakości curry w proszkudobrej jakości curry w proszku2Spód: okruszki z herbatników grahammusztarda suchamusztarda sucha591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekany świeży imbirgrubo posiekany świeży imbir3Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekany świeży imbirdrobno posiekany świeży imbir3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany6krewetki i żyłkiZielona cebula, cienko pokrojonaZielona cebula, cienko pokrojona1porcja startego parmezanuziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony2Spód: okruszki z herbatników grahamimbir mielonyimbir mielony1porcja startego parmezanumielone płatki czerwonej paprykimielone płatki czerwonej papryki2Spód: okruszki z herbatników graham2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1porcja startego parmezanuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier6krewetki i żyłkiOliwa z oliwek, do wcieraniaOliwa z oliwek, do wcierania1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweHiszpańska paprykaHiszpańska papryka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok śliwkowysok śliwkowy3Spód: okruszki z herbatników grahamimbir w proszkuimbir w proszku8Dojrzałe fioletowe śliwki, pestki i grubo posiekaneDojrzałe fioletowe śliwki, pestki i grubo posiekane6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz3szalotka drobno posiekanaszalotka drobno posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta2Spód: okruszki z herbatników grahampieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta2Scotch Bonnet Chile, posiekaneScotch Bonnet Chile, posiekane2Spód: okruszki z herbatników grahamanyż Gwiaździsty mielonyanyż Gwiaździsty mielony2Tajskie chiles, sadzone i drobno posiekaneTajskie chiles, sadzone i drobno posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm1porcja startego parmezanucałe nasiona kolendrycałe nasiona kolendry

Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling

Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie.
Tak piękne, jak pojedyncze wina Gewürztraminers czerwone butelki Traszki mogą być, są bogate i siniaki wina o bardzo głośnej osobowości. Ta wersja jest wykonana i zmieszana w taki sposób, że jest lżejsza, bardziej orzeźwiająca i ma więcej aromatów owocowych w porównaniu do perfum różanych. Bardziej przyjazny Gewürztraminer.
Tak piękne, jak pojedyncze wina Gewürztraminers czerwone butelki Traszki mogą być, są bogate i siniaki wina o bardzo głośnej osobowości. Ta wersja jest wykonana i zmieszana w taki sposób, że jest lżejsza, bardziej orzeźwiająca i ma więcej aromatów owocowych w porównaniu do perfum różanych. Bardziej przyjazny Gewürztraminer.
As beautiful as the single vineyard Gewürztraminers Red Newt bottles can be, they are opulent and bruising wines with a very loud personality. This version is made and blended in such a way that it is lighter, more refreshing, and with more fruit aromas as compared to rose perfume. A friendlier Gewürztraminer.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn