Przeszklone żeberka wiejskie
Potrzebujesz bezglutenowego i bezmlecznego dania głównego? Glazurowane żeberka wiejskie mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 547 kalorii, 25 g białka i 41 g tłuszczu każda. Za 1,73 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką ząbki czosnku, sól, białe wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 43%, to danie jest solidne. Żeberka wiejskie glazurowane, żeberka wiejskie glazurowane śliwką i żeberka wiejskie glazurowane pomarańczowo-chipotle są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze dziewięć składników; odłożyć 1/2 szklanki do posmarowania.
Wlać pozostałą marynatę do dużej zamykanej plastikowej torby.
Dodaj żeberka; zamknij torbę i przejdź do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub przez noc, raz obracając. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostałą marynatę.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Grilluj żeberka pod przykryciem na średnim ogniu przez 10 minut z każdej strony. Posmaruj odrobiną zarezerwowanej marynaty. Grilluj 20-25 minut dłużej lub do momentu, aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu obracając i polewając.