Przepyszne ciasto czekoladowe

Przepyszne ciasto czekoladowe
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Over-the-Top Chocolate Cake. Z tego przepisu składa się 16 porcji zawierających 552 kalorie, 8 g białka i 33 g tłuszczu każda. Za 1,2 dolara za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, cukier, gęstą śmietankę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 28%. Wypróbuj Żółte ciasto z polewą czekoladową i karmelowym wierzchem, Ciasto kawowe z kruszonką i Jak zrobić ciasto: 10 najlepszych wskazówek, jak odnieść sukces w przypadku podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Linia 13-calowa. x 9 cali blachę do pieczenia wyłożyć folią i posmarować folię 1 łyżeczką masła; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dulce De Leche, Podzielona1 Szklanka Dulce De Leche, Podzielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dulce De Leche, PodzieloneDulce De Leche, Podzielone
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2
W dużym, ciężkim rondlu wymieszaj cukier, wodę, sól i pozostałe masło. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż termometr cukierniczy wskaże 300 (etap twardego pęknięcia).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Zdjąć z ognia; wymieszać z orzechami pekan i wanilią. Natychmiast wlać do przygotowanej formy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietanaCzekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Odstawić do stężenia, około 1 godziny. Podziel na małe kawałki.
5
W dużej misce ubij cukier, wodę, mleko, olej, jajka i wanilię, aż dobrze się wymieszają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Połącz mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; stopniowo ubijaj mieszankę z cukrem, aż się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Przenieś do trzech natłuszczonych i posypanych mąką 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
8
Piec w temperaturze 350 stopni przez 18-22 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
W dużej misce ubijaj śmietanę, aż powstanie sztywna piana. W innej misce ubij sery, aż będą gładkie; dodać czekoladę, cukier cukierniczy i wanilię. Dodaj bitą śmietanę i 1/2 szklanki dulce de leche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Dulce De LecheDulce De Leche
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Połóż dolną warstwę ciasta na talerzu do serwowania; posmaruj 2 szklankami lukru i posyp 1/4 szklanki toffi. Powtórz warstwy raz. Przykryj pozostałą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
ToffiToffi
11
Pozostałym lukrem posmaruj wierzch i boki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
12
Łyżeczką upuść resztę dulce de leche na wierzch ciasta; Naciąć lukier nożem, aby zakręcić. Wciśnij pozostałe toffi w górę i boki ciasta. Resztki przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dulce De LecheDulce De Leche
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
ToffiToffi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos

Składniki

255Orzechy dowolne (posiekane)biała czekolada do pieczenia, rozpuszczonabiała czekolada do pieczenia, rozpuszczona65Orzechy dowolne (posiekane)pieczenie kakaopieczenie kakao2(może być lub przeglądać)1/4 C jogurtu lub kwaśnej śmietany1/4 C jogurtu lub kwaśnej śmietany2(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym11 funt cukinii,masło, podzielonemasło, podzielone1126 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)120Orzechy dowolne (posiekane)cukier dla cukiernikówcukier dla cukierników227Orzechy dowolne (posiekane)pakiet serek śmietankowy, zmiękczonypakiet serek śmietankowy, zmiękczony2266 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidulce de leche, divideddulce de leche, divided2largesjajajaja219Orzechy dowolne (posiekane)mąka uniwersalnamąka uniwersalna4766 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia113Orzechy dowolne (posiekane)Ser MascarponeSer Mascarpone2366 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2% mleka2% mleka55Orzechy dowolne (posiekane)grubo posiekane orzechy pekangrubo posiekane orzechy pekan1Dash1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych200Orzechy dowolne (posiekane)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata400Orzechy dowolne (posiekane)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata11 funt cukinii,6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej2(może być lub przeglądać)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2(zima)1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto czekoladowe świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia4
Magazyn