Przegrzebki ze szparagami
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 235 kalorii. Jeśli 2,52 zł za porcję spada w budżecie, przegrzebki ze szparagami mogą być świetne bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, masło, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 72 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Przegrzebki morskie z sosem szparagowym, Przegrzebki i szparagi Stir-Fry, oraz Przegrzebki Smażone Ze Szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć szparagi, a następnie pokroić łodygi w ukośne plasterki o grubości 1/4 cala, pozostawiając końcówki w całości.
Rozgrzać 1 łyżka oleju w patelni 12-calowy ciężki nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie smażyć szparagi, mieszając od czasu do czasu, aż po prostu miękkie, 5 do 6 protokół.
Przenieść łyżką szczelinową na talerz, rezerwując patelnię od ciepła (nie czyścić).
Pat przegrzebki suche i posypać pieprzem i 1/2 łyżeczki soli.
Dodaj 1 łyżka oleju na patelni i ciepła na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć połowę przegrzebków, obracając się raz, aż rumiane i po prostu gotowane przez, 4 do 6 minut razem.
Przenieść przegrzebki z szczypcami do innego talerza jako gotowane.
Wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi, a następnie dodaj pozostałą łyżkę oleju i podgrzej do gorąca, ale nie paląc. Sauté Pozostałe przegrzebki, obracając się raz, aż rumiane i gotowane przez, 4 do 6 minut, przeniesienie do płyty. (Nie wycierać patelni po drugiej partii.)
Ostrożnie dodać wino i ocet do patelni (mieszanina może rozprysk) i gotować, skrobanie się brązowe kawałki, aż płyn zmniejszy się do około 2 łyżki stołowe, o 1 minutę.
Dodaj wszelkie soki przegrzebek zgromadzone na talerzu i doprowadzić do gotować.
Zmniejszyć ogień do niskiej i ubić w maśle, 1 łyżka na raz, aż włączone.
Dodać szparagi i pozostałe 1/4 łyżeczki soli i gotować do ogrzania przez, o 1 minutę.
Podawać przegrzebki posypane szparagami i sosem.