Przegrzebki z sosem maślanym estragonowym
Przegrzebki z sosem maślanym estragonowym wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 215 kalorii, 1G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz świeżo zmielony pieprz, wino, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z sosem Estragonowo-maślanym, Przegrzebki ze śmietaną Estragonową i zwiędłą sałatą maślaną, oraz Przegrzebki z puree ziemniaczanym z sosem estragonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej 1 łyżkę oleju z 1/2 łyżki masła na umiarkowanym ogniu. Przyprawić przegrzebki 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Umieść połowę przegrzebków na patelni. Gotować, aż rumiane, o 2 protokół. Włączyć i gotować, aż rumiane na drugiej stronie i po prostu zrobić, 1 do 2 protokół.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju z 1/2 łyżki masła na patelni i gotować Pozostałe przegrzebki.
Umieść patelnię na umiarkowanie małym ogniu i dodaj wino. Gotować, aż zmniejszy się do około 2 łyżki stołowe, 1 do 2 protokół. Zmniejsz ciepło do najniższego ustawienia.
Pozostałe 4 łyżki masła ubić do wina. Masło nie powinno się całkowicie stopić, ale po prostu zmiękczyć, tworząc gładki SOS.
Dodaj pozostałą 1/2 łyżeczki soli, skórkę z cytryny i estragon.
Zalecenie wina: aby uzyskać dodatkowy wymiar smaku z tym klasycznym daniem z skorupiaków, spróbuj pinot gris. Ekscytujące przykłady pochodzą teraz z Oregonu.