Przegrzebki morskie z wermutem

Przegrzebki morskie z wermutem
Przegrzebki morskie z wermutem to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis z 4 porcjami. Na 2,29 zł za porcję, ten przepis okładki 9% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 2G białka, oraz 28g tłuszczu. Jeśli masz sól i pieprz, kapary, liście pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na dobry wynik spoonacular 49%. Spróbuj Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą polewą bezglutenową, Przegrzebki z puree z grochu i sosem Wermutowym, oraz Przegrzebki cielęce z kaparami, wermutem i koperkiem podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj 2 zwoje patelni z oliwą z oliwek, około 2 łyżki stołowe i posiekaną szalotkę na patelnię. Szalotki gotujemy w oleju przez minutę, dodajemy karczochy i wrzucamy do rozgrzania. Karczochy doprawiamy solą i pieprzem, łączymy z natką pietruszki i kaparami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczochy SercaKarczochy Serca
Sól I PieprzSól I Pieprz
KarczochKarczoch
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KaparyKapary
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełóż karczochy na naczynie do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
4
Wytrzyj patelnię i wróć do ciepła, trochę podnosząc ciepło. Odsączone i przycięte przegrzebki doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj 1 obrót oliwy z oliwek do bardzo gorącej patelni i natychmiast umieść przegrzebki na patelni. Posiekać przegrzebki w jednej warstwie, powodując ich karmelizację, 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj wermut do patelni i ugotuj alkohol, 1 do 2 minut. Ułóż przegrzebki w wermucie na wierzchu karczochów i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
PrzegrzebkiPrzegrzebki
WermutWermut
AlkoholAlkohol
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze typy na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub przypalanych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Girard Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Girard Chardonnay
Girard Chardonnay
Aromaty sugerują świeżą szarlotkę a la mode, z nutami cynamonu i wanilii. Na podniebieniu jasna kwasowość jest zrównoważona przez smaki jabłek, gruszek i skórki mandarynki, zmieszane z świątecznymi nutami przypraw.Mieszanka: 100% Chardonnay
TrudnośćŁatwy
Gotowe W14 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn