Przegrzebki morskie z kolendrą Gremolata i imbirem Lime Beurre Blanc
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 260 kalorii, 1G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jeśli masz wino, masło, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z imbirowo-limonkowym Beurre Blanc i Milanese Risotto, Chrupiąca skórka smażona na patelni Barramundi z Czerwonym tajskim Curry Beurre Blanc i kolendrą Gremolata, oraz Zapiekane przegrzebki z czosnkiem Beurre Blanc dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj kolendrę, czosnek i skórkę w małej misce.
Gotować na wolnym ogniu szalotkę i imbir w soku z limonki i wina w małym ciężkim rondlu, aż płyn zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych.
Ubij na maśle 1 łyżkę na raz, dodając każdy nowy kawałek przed poprzedni całkowicie stopił i od czasu do czasu podnosząc patelnię z ciepła do chłodnej mieszaniny. (Sos nie może być zbyt gorący, bo się oddzieli.)
Wlać sos przez drobne sito do miski (wyrzucić cząstki stałe), a następnie powrócić do oczyszczonej patelni. Doprawić solą i białym pieprzem i zachować ciepło podczas gotowania przegrzebki.
Pat przegrzebki suche i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté przegrzebki, obracając raz, aż złoty i po prostu gotowane przez, 4 do 5 minut w sumie.
Posypać przegrzebki gremolatą i podawać z sosem.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.