Przegrzebki morskie z kolendrą Gremolata i imbirem Lime Beurre Blanc

Przegrzebki morskie z kolendrą Gremolata i imbirem Lime Beurre Blanc
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 260 kalorii, 1G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jeśli masz wino, masło, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z imbirowo-limonkowym Beurre Blanc i Milanese Risotto, Chrupiąca skórka smażona na patelni Barramundi z Czerwonym tajskim Curry Beurre Blanc i kolendrą Gremolata, oraz Zapiekane przegrzebki z czosnkiem Beurre Blanc dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj kolendrę, czosnek i skórkę w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Gotować na wolnym ogniu szalotkę i imbir w soku z limonki i wina w małym ciężkim rondlu, aż płyn zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
SzalotkaSzalotka
ImbirImbir
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubij na maśle 1 łyżkę na raz, dodając każdy nowy kawałek przed poprzedni całkowicie stopił i od czasu do czasu podnosząc patelnię z ciepła do chłodnej mieszaniny. (Sos nie może być zbyt gorący, bo się oddzieli.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
3
Wlać sos przez drobne sito do miski (wyrzucić cząstki stałe), a następnie powrócić do oczyszczonej patelni. Doprawić solą i białym pieprzem i zachować ciepło podczas gotowania przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
1
Pat przegrzebki suche i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzegrzebkiPrzegrzebki
2
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté przegrzebki, obracając raz, aż złoty i po prostu gotowane przez, 4 do 5 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Posypać przegrzebki gremolatą i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SOSSOS

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn