Przegrzebki i makaron ryżowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.39 za porcję. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 13g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz sok z małży, imbir, skrobia kukurydziana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron kokosowy z przegrzebkami, Pięciopalczaste przegrzebki z makaronem, oraz Soy Citrus przegrzebki z makaronem Soba.
Instrukcje
1
Do miski wymieszać imbir, sos sojowy, sos chili, ketchup, brązowy cukier, sól czosnkowa i 1/3 szklanki soku z małży, aż będzie gładka. Rezerwa. Rozgrzej wok 2 łyżkami oleju. Zalać przegrzebki skrobią kukurydzianą i dodać do woka. Podsmażyć przegrzebki przez około 1 minutę i posypać solą i pieprzem, do smaku. Wymieszać z zarezerwowaną mieszaniną imbiru gotować przez 1 do 2 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Dietetyczna Soda Kremowa
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
5 Do 6 Plasterków Sera Mozzarella
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Usuń przegrzebki z sosu ułóż na naczyniu do serwowania. SOS rezerwować osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Podgrzać Pozostałe 1 łyżka oleju w woku i dodać kije marchewki, papryka paski, brokuły różyczki i posiekaną cebulę przez 4 do 6 minut lub do brązowego. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Trzymaj ciepło, w woku.
Składniki, których będziesz potrzebować
B Cukier
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Kije Marchewkowe
Papryka Słodka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
W innym woku lub głębokiej patelni smażymy makaron ryżowy w 2 szklankach gorącego oleju, przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Ryżowy
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Odcedzić makaron. Ułóż makaron w misce lub na talerzu, wierzch z gotowanymi warzywami i zakończ przegrzebkami. W razie potrzeby wymieszać trochę więcej soku z małży do sosu, przed zalaniem przegrzebków i makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir.
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
Santa Ema Chardonnay Reserva is a bright golden yellow colored wine that comes from the Leyda Valley. A bouquet of ripe tropical fruits emerges, such as bananas and passion fruit along with touches of honey and vanilla. In the mouth, it is a wine of good balance and pleasant acidity.Ideal to go with oily fish and sauces, seafood and grilled crab. Also ideal for white meat and mature cheeses.