Prosty łosoś azjatycki

Prosty łosoś azjatycki
Prosty łosoś azjatycki to azjatycki przepis na 4 porcje. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 23 g białka i 20 g tłuszczu. Za 3,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką filety z łososia, zieloną cebulę, sos sałatkowy z sezamem i imbirem i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 61% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także Łosoś z bok choy, sosem azjatyckim i ikrą z łososia, Prosta sałatka azjatycka i Prosta sałatka azjatycka.

Instrukcje

1
W dużej, zamykanej plastikowej torbie połącz 2/3 szklanki sosu, cebulę i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Dodaj łososia; zamknij torbę i przejdź do płaszcza. Schłodzić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
3
Odcedzić i wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
4
Umieść łososia w natłuszczonej formie o średnicy 8 cali. kwadratowe naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
5
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 10 minut. Posmaruj pozostałym dressingiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Piecz 5-10 minut dłużej lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Przed podaniem skrop sosem z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Łosoś doskonale komponuje się z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn