Prosty Smażony Indyk

Need a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne FODMAP danie główne? Prosty smażony Indyk może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 54 porcje z 301 kalorii, 13g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, olej z orzeszków ziemnych, indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Mój ulubiony głęboko smażony indyk {i nawet nie lubię indyka!}, Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu, oraz Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku lub frytkownicy do 350 stopni F (175 stopni C). Upewnij się, że Frytkownica znajduje się na zewnątrz, w bezpiecznym miejscu, najlepiej na ziemi lub chodniku, z dala od budynków, drewnianych pokładów lub innych przedmiotów. Na wszelki wypadek miej pod ręką gaśnicę.
Upewnij się, że indyk jest całkowicie rozmrożony.
Wytnij dodatkową skórę z dala od obszaru szyi i upewnij się, że otwór na Szyję ma co najmniej cal średnicy. Poklep ptaka całkowicie suchym ręcznikami papierowymi, a następnie obficie natrzyj solą i pieprzem zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz.
Włożyć indyka do kosza odpływowego, najpierw od strony szyi.
Pracując powoli i ostrożnie, delikatnie opuść kosz do gorącego oleju, aby całkowicie pokryć indyka. Utrzymuj temperaturę oleju na poziomie 350 stopni F (175 stopni C) i gotuj indyka przez 3 1/2 minuty na Funt, około 35 minut.
Ostrożnie wyjmij kosz z oleju i włóż termometr do mięsa w najgrubszą część uda; temperatura wewnętrzna musi wynosić 180 stopni F (80 stopni C). Gdy indyk jest gotowy, wyjąć z oleju i pozostawić do odpoczynku na 15 minut przed krojeniem.