Profiteroles
Profiteroles może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 294 kalorie, 5G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mąkę, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Profiteroles, Profiteroles, oraz Profiteroles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: Torba na ciasto wyposażona w dużą prostą końcówkę
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
W małym rondlu połączyć wodę, masło i sól i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dodać mąkę na raz i energicznie wymieszać drewnianą łyżką. Gotować, aż mieszanina utworzy kulkę i ma lekko spocony połysk do niego i odciągnął od patelni.
Przenieść mieszaninę do miski do mieszania i ostudzić przez 3 do 4 minut. Mieszanina nie musi być zimna, po prostu wystarczająco chłodna, aby nie gotować jaj po dodaniu. Za pomocą miksera elektrycznego lub dużo dobrego staromodny łokcia smaru, beat w jaja 1 na raz. Nie dodawać drugiego jajka, dopóki pierwsze nie zostanie w pełni włączone.
Dodać cynamon i ubić na kolejną sekundę, aby połączyć.
Przenieść mieszaninę do worka cukierniczego wyposażonego w dużą prostą końcówkę i wyłożyć 1-calowe kulki na tacę wyłożoną pergaminem. Po zakończeniu zanurz palec w wodzie i wygładź wierzch każdej kulki, w której worek ciasta uwolnił ciasto. Pamiętaj, aby pozostawić co najmniej 1 cal między każdą z kulek. Rosną!
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut, obracając tacę w połowie czasu gotowania, aby zapewnić równomierne gotowanie. Po zakończeniu chrupki powinny być lekkie, przewiewne i suche w środku. Chłodny na stojaku.
Gdy będziesz gotowy do podania, przekrój na pół poziomo i napełnij lodami według własnego uznania. (Wolę naprawdę wysokiej jakości wanilię.) Top z ciepłym sosem czekoladowym.
Doprowadzić rondel z 1 cala wody do wrzenia.
Umieść czekoladę w metalowej lub żaroodpornej szklanej misce i umieść na rondlu z wrzącą wodą. Zwróć szczególną uwagę, aby miska do mieszania nie dotykała powierzchni wrzącej wody.
Dodaj resztę składników i mieszaj, aż czekolada się rozpuści i wszystko się połączy. Jest to dość szybki proces, po rozpuszczeniu czekolady wyjmij ją z podwójnego kotła. Łyżka nad wypełnionymi profiteroles. To jest najlepsze, gdy podawane na ciepło!